To je to što me zanima!

'Sigurna smo zemlja. Ima radikalnih pojedinaca, ali SOA i policija to uspješno rješavaju'

Što ćemo mi slati više poruka koje su neprovjerene, paušalne, idu na vrijeđanje i prema govoru mržnje, imat ćemo i više takvih pojedinaca koji pribjegavaju radikalnim metoda, poručuje ministar unutarnjih poslova
Vidi originalni članak

Hrvatska je sigurna zemlja, poslao je sa saborskog aktualnog prijepodneva poruku ministar unutarnjih poslova Davor Božinović upitan o sigurnosnoj situaciji u zemlji. 

To je činjenica koju ne tvrdi Vlada, naglasio je, nego sve relevantne europske statistike koje Hrvatsku i glavni grad Zagreb svrstavaju u najsigurnija odredišta u Europi.

- Ti rezultati nisu došli s neba, preko noći, radi se o sveobuhvatnom pristupu pitanjima sigurnosti, koja su sve složenija. Mi možemo reći da smo otkad postoji statističko mjerenje rada policije na razini koja je bolja nego ikada u povijesti Hrvatske od neovisnosti kad govorimo o teškim kaznenim djelima, razbojništvima, teškim krađama. Po svim tim pokazateljima Hrvatska nikad nije živjela u uvjetima u kojima je cijeli sustav, govorim o policiji, imao takve rezultate, a pogotovo u onim kaznenim djelima koja iziskuju proaktivan pristup policije kad je u pitanju borba protiv korupcije, ali i borba protiv organiziranog kriminala - rekao je. 

Na teze da su nam institucije okupirane, Božinović pita kako su onda one koje su kao nekada bile slobodnije imale slabije rezultate. Potom se osvrnuo na ekstremne i radikalne skupine.

- Mi smo zemlja koja je izložena migracijskom pritisku, ali i koju ne zaobilaze ni pojave o kojima smo govorili vezane za ekstremizam i radikalizam. Radi se o jednom trendu, koji iz nekog stvaranja javnog mnijenja da je sve loše, da su svi kriminalci i lopovi, utječe na određene pojedince, kojih ima u svakoj državi, da pribjegavaju nekim radikalnim metodama. Hrvatska policija zajedno sa SOA-om to rješava uspješno, no što ćemo mi slati više takvih poruka koje su neprovjerene, paušalne, idu na vrijeđanje i prema govoru mržnje, nažalost, imat ćemo više i takvih pojedinaca jer svi trendovi koji se procjenjuju na razini EU govore da u ovako jednoj atmosferi javnog diskursa, vrijeđanja, etiketiranja cijelih skupina, uključujući i političke, će to biti sve veći problem - rekao je. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • tutko 30.09.2022.

    kao sto su primjetili da je nestala milijarda,jel to ta nasa sigurnost,ni SOA niti POREZNA niti ured za sprecavanje para,nitko nije primjetio,osim clana strane banke koji je to sve i prijavio,kome vi prodajete te price????

  • RIBIĆ005 29.09.2022.

    U potpunosti se slažem s tobom Božinoviću, znam i zašto i to je točno. Gospodo komentatori nemojte tuči ko max po diviziji jer komentari nemaju veze sa člankom u kojem Božo govori o sigurnosti u Hrvatskoj i Zagrebu i da je ustavno pravni poredak na nivou. Puno sreće u daljnjem radu i zalaganju a čim manje posla ljudima u sustavu.

  • lolita 29 29.09.2022.

    nismo sigurni dokle god hdz postoji!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare