To je to što me zanima!

Sijamske blizanke sad žele roditi bebu i imati obitelj

SAD: Sijamske blizanke Abigail i Brittany Hensel (18) doživjele su punoljetnost unatoč najcrnijim prognozama liječnika, a sad žele i roditi djecu
Vidi originalni članak

Abigail i Brittany Hensel (18) iz američke države Minnesote najstarije su sijamske blizanke na svijetu. Nikad nisu poželjele da ih rastave iako liječnici nisu mislili da će doživjeti ni dvije godine, a imaju i potpuno različite osobnosti. Abigail “rastura” matematiku, Brittany voli engleski. Spojene su od grudnoga koša naniže. Često se ne slažu, no sve probleme uspješno rješavaju međusobnom nagodbom. Tvrde da ne bi znale živjeti da ih fizički rastave, što je visoko-rizična operacija. Žele diplomirati, a za 18. rođendan poželjele su bebu.
- Želimo biti majke, ali nismo razmišljale može li to funkcionirati - izjavila je Abigail. No, djevojkama je štošta pošlo za rukom. Trčanje su svladale s 15 mjeseci. U 16. godini su dobile vozačke dozvole nakon što su položile dva odvojena ispita. Abigail je bila zadužena za pedale, Brittany za komande, a obje su pridržavale upravljač.

MOGU LI UOPĆE IMATI DJECU?
Sestre Hensel nisu jedine sijamke koje žele potomstvo. Kod njih je to biološki moguće iako dijele jedan reproduktivni sistem. Imaju jajnike i maternicu s dva roga.
- Ta anomalija utječe na uspješnost zanošenja i trudnoće. No pitanje je gdje bi rastao njihov trbuh i kako ih anestezirati. Naravno, tu je i pitanje emocija jer je riječ o dvije psihe - kaže prof. dr. Marina Ivanišević iz Klinike za ženske bolesti u Petrovoj u Zagrebu.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • tajnamoja 11.03.2008.

    Ma to je prevelika patnja.

  • zoki 3 11.03.2008.

    Stvarno,davite nas raznoraznim glupostima i tracevima a mogli biste se pozabavit nekim slicnim stvarima,poput ovog koji bi nas mozda vise zainteresovali i u koje bi se probleme verovatno vise zadubili.

  • CRAVEN 11.03.2008.

    tko će to sexat?????

Komentiraj...
Vidi sve komentare