To je to što me zanima!

Silovana Indijka se ubila jer policija nije ništa poduzimala

Tinejdžericu su dva muškarca otela u indijskom selu Baras 13. studenog. Odveli su je u obližnje selo Brahamanmajra gdje su je navodno drogirali i više puta silovali
Vidi originalni članak

Žrtva silovanja u Indiji navodno se ubila jer je policiji trebalo 14 dana da uopće registrira slučaj, a onda još 30 da nekoga uhiti. Tinejdžericu su dva muškarca otela u indijskom selu Baras 13. studenog. Odveli su je u obližnje selo Brahamanmajra gdje su je navodno drogirali i više puta silovali, piše Daily Mail.

Djevojka se ubila u vrijeme višednevnih protesta kojima se traži bolja zaštita žena u Indiji, a prosvjede je potaknulo nedavno silovanje studentice (23) koju su napali vozač autobusa i još tri muškarca dok se vraćala kući nakon kina. On se u bolnici bori za život. 

Obitelj djevojke koja se ubila rekla je da je unatoč činjenici da je prijavila silovanje policiji trebalo dva tjedna da poduzme bilo kakvu akciju. Njezina starija sestra rekla je da je djevojka izgubila svaku nadu da će krivci biti izvedeni pred lice pravde, a krivci su je pokušali zastrašiti.

Policija je  djevojku znala odvesti u postaju u kasnim večernjim satima i tamo su od nje tražili da prepričava incident, a pokušali su ju prisiliti da poviče optužbe. Optuženi je prijetio cijeloj obitelji pa su bili prisiljeni otići kod rođaka, ali zastrašivao ih je i tamo. 

Nesretna djevojka na kraju je najvjerojatnije uzela otrov. Prevezli su je u bolnicu gdje je preminula. Vjeruje se da je svoje silovatelje imenovala u oproštajnom pismu, a policija je naredila istragu koja će dovesti do smjena ako se dokaže nemar. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • WOMANIZER 29.12.2012.

    u ovoj indiji je jadan život i to prejadan! :(

  • objektivna_epistemologija_1 29.12.2012.

    Kao da se ovo događa samo u Indiji! Pa bio je slučaj u Hrvatskoj kad je cura bila silovana, prijavila silovatelja i na sudu izgubila spor, kao nisu mogli dokazat da je bila silovana. Otišla je na sud za ljudska prava u Strasbourg i tek tad dobila spor. Žalosno!

  • alan ford_1 29.12.2012.

    Izgleda da je u Indiji silovanje prešutno dozvoljeno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare