To je to što me zanima!

Šimić u Sarajevu slobodno može trošiti svoje milijune

Šimiću su oduzeli novac koji je dobio kao mito, a ostalu imovinu Hrvatska mu neće mu blokirati. Vjeruje se da je Šimić 'težak' više od 2,5 mil. kuna
Vidi originalni članak

Ognjena Šimića, riječkoga kardiokirurga kojeg su zbog primanja mita nepravomoćno osudili na devet godina zatvora i koji je u Sarajevo pobjegao kako ne bi morao u pritvor, u srijedu je privela policija BiH. Predali su ga sudu, koji ga je odbio izručiti Hrvatskoj pa ga je pustio. Šimiću, za kojeg vjeruju da je “težak” više od 2,5 mil. kuna, imovinu neće blokirati.
- Vrhovni sud potvrdio je našu odluku da imovinu liječnika Šimića ne blokiraju. Nepravomoćno smo ga osudili i to se više ne može ni tražiti, a tijekom istrage od njega smo oduzeli novac koji je stekao nezakonito - rekao nam je glasnogovornik Županijskog suda u Rijeci Zoran Sršen. Glasnogovornik policije Krunoslav Borovec rekao je za Media servis da Šimićev bijeg u susjednu BIH nisu mogli spriječiti jer sud nije izdao potreban nalog, zbog čega je Šimić uspio prijeći granicu. Time je policija odbacila odgovornost za bijeg kardiokirurga.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • user_21090 29.08.2008.

    Žalosno je da netko od bolesnika traži novac da bi mu pomogao,ali svi mi trebamo iskreno priznati da dr.Šimić nije jedini. Prevelika je kazna za nekoga tko je spasio puno života,a to sada nitko ne spominje. To ti je posao liječnika,cjelo vrijeme si dobar,jednom zezni stvar,više ne valjaš,a nisi nikad ni valjao. Toliku kaznu nisu dobili ni haški optuženici koji su ubijali namjerno.Nije pravedno. Preko Šimića je trebalo uplašiti i ostale koji uzimaju i veće mito,ali ne vjerujem da će uspjeti.Šteta bi bila da jedan takav stručnjak leži godinama u zatvoru,ipak je njegovo znanje i sposobnosti na visokoj razini.Nije lako biti liječnik,niti med.sestra,cijeli život se podredi ljudima,a u sekundi sve padne u vodu. Ne treba suditi heroje u bijelom,već one koji im nisu dali plaću koja bi bila dovoljna za normalan život.

  • gocxxx 29.08.2008.

    Pa posao ga već čeka, zašto i ne bi, svuda je to normalno da se mito uzima, samo neki o tome šute i šute, a kad voda dodje do grla onda zatvaraju doktore, najmanji je nama problem dr. Šimić, i neka je pobjegao i ja bih. Šta bi on sada trebao glumiti nekog poštenjaka u ovoj našoj državi gdje apsolutno svi uzimaju novce, dajte molim vas... šta da mu zapljene, nemojte se razmetati pravnim aktima i zakonima kad pojma nemate šta pričate, to je kazneno dijelo gdje se može zapljeniti samo imovina nepravno stećena, pa ne mogu mu zapljeniti nešta što mu je ostavio djed ili ima uredno porijeklo novca, ne lupetajte gluposti.

  • god of war 29.08.2008.

    a da je nevin,ostao bi i borio se dalje..s time,što je uteka u BiH,to znači da je ipak prima mito...\"di ima dima tu ima i vatre\"tako da....ali eto..sretno mu sa 2.5 mil kn...

Komentiraj...
Vidi sve komentare