To je to što me zanima!

Šimića priveli u Sarajevu i predali sudu, pa ga pustili

Sud BiH odbio je izručiti Šimića Hrvatskoj jer ne postoji ugovor o izručenju. Ognjena Šimića su nakon obavjesnog razgovora pustili na slobodu
Vidi originalni članak

Ministarstvo unutrašnjih poslova BIH je tijekom popodnevnih sati na osnovu tjeralice od strane Interpola Zagreb priveo dr.Ognjena Šimića na obavijesni razgovor. Poslije utvrđenog identiteta Šimić su lišili slobode i u pratnji policijskih službenika predali u nadležnost Sudu BiH. To je inače standardna procedura koju FUP provodi nad državljanima BiH, a za kojima je u Hrvatskoj raspisana tjeralica i koji su se sakrili u BiH. Kako ne postoji ugovor o izručenju, bjegunce se samo ispita, a potom ih se pusti. Kako je Sud odbio izručiti Šimića Hrvatskoj, i njega su pustili na slobodu
- Za sada nemamo nikakvu informaciju o tome, kazao nam je glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovac.
 - Ja vam lijepo kažem da nam je odvjetnik rekao da ne dajemo izjave. Hvala vam što ste nas nazvali i hvala na razumijevanju, rekao nam je u srijedu Srećko Šimić, otac odbjeglog kardiokirurga nepravomoćno osuđenog na devet godina zatvora. Kako doznajemo, Ognjen Šimić, koji je od zatvora pobjegao u rodno Sarajevo, nije unajmio svoj stan, već živi s ocem ginekologom. U BiH, čiji je državljanin, zatražio je i osobne dokumente.
Ako će Šimić htjeti otići iz BiH, pri prelasku granice mogu ga uhititi. No liječnik kojeg su osudili zbog primanja mita, navodno, ne planira se vratiti u Hrvatsku, a hoće li se njegova obitelj doseliti njemu, nije poznato.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • nevenkagaragic 05.03.2011.

    I...sta bi?

  • lobotomix 28.08.2008.

    eto recepta za buduće \'poduzetnike\': 1. srediti si dvojno državljanstvo (bih i hr), 2. \'poslovnim uspjesima\' domoći se love (pljačkom banaka, pretvorbom, pljačkom hr poreskih obveznika...itd, ima već provjerenih načina kako do love) i 3. pobjeći u bih. jednostavnije biti ne može. i svakako glasati za opciju koja daje glas onima u bih da se ne bi slučajno promjenilo štogod.

  • šamar 28.08.2008.

    jos nisu napravili ugovor o izrucenju?? a jebes ovu drzavu

Komentiraj...
Vidi sve komentare