To je to što me zanima!

Šimun dobiva komunikator: Za malog genijalca prikupili novac

Šimun Majnarić (5) iz Zagreba je rođen s kongenitalnom malformacijom mozga, tzv. holoprozencefalijom (hpe). Šimun  je inteligentan, znatiželjan i veseo dječak kojem je potrebna pomoć da progovori
Vidi originalni članak

Prikupljen je novac za komunikator za malenog Šimuna Majnarića iz Zagreba koji je rođen s kongenitalnom malformacijom mozga, tzv. holoprozencefalijom (hpe) koja spada u rijetke bolesti. Šimun  je inteligentan, znatiželjan i veseo dječak kojem je potrebna pomoć da konačno progovori i po prvi puta kaže kako se osjeća, o čemu razmišlja, čemu se nada i raduje, a što ga tišti. To je moguće zahvaljujući inovacijama u rehabilitacijskoj tehnologiji i uz upotrebu računalnog komunikatora kojim se upravlja pogledom. 

Roditelji su zbog toga pokrenuli humanitarnu akciju kojoj je cilj bio prikupiti  151.760,00 kuna za kupnju računalne opreme i potrebnih pomagala (komunikatore) kojima bi mali Šimun mogao komunicirati s okolinom. Na Facebook stranici nedavno je objavljeno da je prikupljen potreban novac za uređaj koji će Šimunu (5) pomoći da postane samostalniji, te da konačno dobije mogućnost da započne komunikaciju, dozove i pozdravi, pita i objasni, zatraži i zahvali.

Šimunovi roditelji zahvaljuju svima na pomoći.

Usprkos brojnim teškoćama s kojima se nosi od rođenja, Šimun je na dosadašnjim testiranjima općih jezičnih sposobnosti, percepcije i matematike postigao superiorne rezultate u odnosu na svoju dob. Raspoznaje sva slova i može sastavljati riječi, što mu omogućuje da se izrazi i komunicira s roditeljima, bratom i sestrama, te okolinom pokazujući slova na ploči i tvoreći riječi. Također, razumije i rješava sve četiri glavne matematičke operacije koristeći se brojčanom pločom.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Timmy2 01.01.2017.

    Šimun, sretna ti Nova godina, ne daj se dječače.

  • knza 01.01.2017.

    Gledala sam i reprizu samo da ponovno vidim Šimuna, Kako me to malo čudo nasmijalo, rasplakalo. Nešto najljepše što sam vidjela u protekloj godini. Vidi se požrtvovnost cijele obitelji, sklad... Nadam se da će se javiti Šimi preko komunikatora i da sad kreće tek pokazivati svoje mogućnosti.

  • zvjezdana pikl_1 30.12.2016.

    Zdravlje djece je najveće bogadstvo.Svaki će se roditelj hvatati za slamku spasa,da mu djete bez obzira na godine što kvalitetnije živi život.

Komentiraj...
Vidi sve komentare