To je to što me zanima!

Šimun je operiran, trajalo je 9 sati: Mali lav bi mogao hodati

'Moj lav je dobio bitku nakon punih 9 sati!', objavila je majka Šimuna Stojanovića, dječaka iz Županje koji je rođen s teškim fizičkim oštećenjima. Operiran je na Floridi
Vidi originalni članak

Šimun Stojanović operiran je na Floridi, nakon što je s obitelji 30. kolovoza otputovao na liječenje u SAD. Dobru vijest objavila je njegova majka Martina Stojanović na Facebooku, uz kratku poruku 'Moj lav je dobio bitku nakon punih 9 sati!'

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ukoliko se pokaže da je operacija prošla po planu, piše Telegram, Šimun bi uskoro trebao proći rehabilitaciju te dobiti protezu koja će mu omogućiti da prvi put u životu stane na noge. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prema planu jednog od vodećih ortopedskih kirurga, dr. Drora Paleyja, malenom Šimunu trebalo je izvesti rekonstrukciju kuka, izvaditi mu duplicirani femur, amputirati natkoljenicu lijeve noge i napraviti rekonstrukciju stopala desne noge. Prema tom istom planu, Šimun bi u gipsu sad trebao provesti šest tjedana nakon čega će mu biti izrađena proteza kako bi započeo s rehabilitacijom. 

Ukoliko sve bude u redu, dječak bi se s obitelji u Hrvatsku trebao vratiti za nekoliko mjeseci. 

ŠIMUN PUTUJE U AMERIKU Liječenje će platiti HZZO, ali... 'Mi nemamo za skupi smještaj'

Podsjećamo, kad je rođen 2017. godine, Šimunu su postavljene dvije dijagnoze, obje vrlo teške. On je naime rođen s 25 kostiju u nogama premalo, uključujući čašicu kuka i cijelo koljeno. 

Složeni zahvat, avionske karte i rehabilitaciju je financirao HZZO, Šimunovi roditelji su sami prikupili dodatni novac za život u SAD-u dok ih je u West Palm Beachu ugostio anonimni bračni par iz Rovinja. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 39

  • tanjakhić 13.09.2019.

    duša mala,puno sreće i zdravlja ti želim ❤️❤️❤️

  • krao_sam_1 13.09.2019.

    Deckic mali srce malo drži se i puno sreće

  • 13.09.2019.

    Hrabar mali lav. Sretan i brz oporavak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare