Obavijesti

News

Komentari 39

Šimun je operiran, trajalo je 9 sati: Mali lav bi mogao hodati

Šimun je operiran, trajalo je 9 sati: Mali lav bi mogao hodati
7

'Moj lav je dobio bitku nakon punih 9 sati!', objavila je majka Šimuna Stojanovića, dječaka iz Županje koji je rođen s teškim fizičkim oštećenjima. Operiran je na Floridi

Šimun Stojanović operiran je na Floridi, nakon što je s obitelji 30. kolovoza otputovao na liječenje u SAD. Dobru vijest objavila je njegova majka Martina Stojanović na Facebooku, uz kratku poruku 'Moj lav je dobio bitku nakon punih 9 sati!'

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Ukoliko se pokaže da je operacija prošla po planu, piše Telegram, Šimun bi uskoro trebao proći rehabilitaciju te dobiti protezu koja će mu omogućiti da prvi put u životu stane na noge. 

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa ...

Prema planu jednog od vodećih ortopedskih kirurga, dr. Drora Paleyja, malenom Šimunu trebalo je izvesti rekonstrukciju kuka, izvaditi mu duplicirani femur, amputirati natkoljenicu lijeve noge i napraviti rekonstrukciju stopala desne noge. Prema tom istom planu, Šimun bi u gipsu sad trebao provesti šest tjedana nakon čega će mu biti izrađena proteza kako bi započeo s rehabilitacijom. 

Ukoliko sve bude u redu, dječak bi se s obitelji u Hrvatsku trebao vratiti za nekoliko mjeseci. 

Liječenje će platiti HZZO, ali... 'Mi nemamo za skupi smještaj'
Liječenje će platiti HZZO, ali... 'Mi nemamo za skupi smještaj'

Podsjećamo, kad je rođen 2017. godine, Šimunu su postavljene dvije dijagnoze, obje vrlo teške. On je naime rođen s 25 kostiju u nogama premalo, uključujući čašicu kuka i cijelo koljeno. 

Složeni zahvat, avionske karte i rehabilitaciju je financirao HZZO, Šimunovi roditelji su sami prikupili dodatni novac za život u SAD-u dok ih je u West Palm Beachu ugostio anonimni bračni par iz Rovinja. 

Pokretanje videa ...