To je to što me zanima!

Sin i kći poginulih: 'Mi tražimo da istina izađe na vidjelo...'

Uoči izricanja presude Tomislavu Horvatinčiću zbog pomorske nesreće, Federico i Gaia Salpietro, sin i kći para poginulog talijanskog para poslali su hrvatskoj javnosti pismo
Vidi originalni članak

Nakon što su prošloga tjedna na trećem suđenju Tomislavu Horvatinčiću iznesene završne riječi, u srijedu 13. ožujka sud će objaviti presudu za prometnu nesreću u kojoj su 2011. godine poginuli kod Primoštena poginuli par Francisco Salpietro i Marinella Salpietro Patel iz Italije, javlja Dnevnik.hr.

PRESUDA HORVATINČIĆU 13. OŽUJKA Pa ne mogu ja naručiti sinkopu kao da naručujem na džuboksu

Dan prije izricanja presude, medijima su se e-mailom na engleskom jeziku obratili sin i kći poginulog para, Federico i Gaia Salpietro. Kažu da na izricanje presude neće ići jer im je to preteško. Dodaju kako će čekati što kaže sudac i zahvaljuju kompetentnim ljudima koji su radili na slučaju i svima koji su pokazali ljudskost. 

Njihovo pismo prenosimo u cijelosti: 

'Prošlo je osam godina. Proteklih osam godina, bili smo prisiljeni suočavati se s najtužnijim događajem u našim životima i to zahvaljujući ekstremno dugom suđenju.

Proteklih osam godina ogorčeni smo nevjerojatnom strategijom obrane koja je počela kao snažna ofenziva i psihološko nasilje. 

Proteklih osam godina prisustvovali smo nizu saslušanja, čuli razne presude, nosili se s izvještajima tehničkih i medicinskih vještaka, dali nebrojne intervjue međunarodnim medijima, razgovarali s hrvatskim, talijanskim i europskim parlamentima, sastajali se i telefonski razgovarali s političarima, veleposlanstvima, konzulatima i nebrojeno se puta sastali s našim odvjetnicima. 

Proteklih osam godina smo izloženi snazi laži koja je suprotstavljena neprocjenjivoj važnosti dostojanstva i čovječnosti. 

Prije osam godina osjetili smo se potpuno samima usred Jadranskog mora, gdje su tog utorka ujutro preminuli naši otac i majka.

Nadamo se da ćemo, nakon sutrašnje presude, konačno naći siguran dok.
Nadamo se da će nas odvesti prema svjetlijoj budućnosti, s mnogo više čovječnosti. 

Mi tražimo da istina izađe na vidjelo. Nadamo se da će Hrvatska postati sigurnije mjesto.

Zaista smo zahvalni svima onima koji su u ovom slučaju svoj posao odradili profesionalno kao i svima ostalima koji su za nas imali lijepe riječi i ustrajali na pozitivnom stavu svih ovih godina.

Svi to zaslužujemo.

Federico i Gaia Salpietro'

Idi na 24sata

Komentari 85

  • BabyGoHeart 04.12.2019.

    💎 istina je često tamo gdje se ne traži

  • mazingazk1 13.03.2019.

    Giustizia sia fatta.

  • Ivica9999 13.03.2019.

    Pravda

Komentiraj...
Vidi sve komentare