To je to što me zanima!

Sinatrina pjesma 'My Way' uzrok ubojstava i tučnjava

Popularni karaoke barovi na Filipinima uklonili su s popisa pjesama klasik Franka Sinatre 'My Way' jer je izazvala niz tučnjava i barem šest ubojstava
Vidi originalni članak

Filipinske vlasti ne znaju koliko je točno ljudi poginulo zbog pjesme Franka Sinatre 'My Way' niti koliko je barskih tučnjava izazvala, no barem šest žrtava u zadnjem desetljeću u policijskoj arhivi svrstano je pod kategoriju 'My Way ubojstva'. Ubojstva su stvorila urbanu legendu o pjesmi, a Filipljani pokušavaju shvatiti da li je samo riječ o njihovoj nasilnoj kulturi, ljubavi prema alkoholu i mačizmu, ili je pjesma sama po sebi mračna. U svakom slučaju, mnogi tamošnji karaoke barovi, koji su izrazito popularni u zemlji, sa popisa pjesama izbacili su Sinatrin klasik, a većina građana izbjegava tu pjesmu.
- Obožavao sam 'My Way', no nakon svih problema prestao sam ju pjevati. Zbog te pjesme vas mogu ubiti - kaže Rodolfo Gregorio (63). Većina ubojstava bila su rezultat loše izvedbe i ismijavanja pjevača, a vlasnik škole pjevanja objašnjava kako su i riječi krive.
- Stih 'Učinio sam to na svoj način, kako sam htio' je jako arogantan. Stihovi bude osjećaj ponosa i arogancije u pjevaču, kao da su netko, a zapravo su nitko. Pjesma zataškava neuspjehe. Zato izbijaju tučnjave - kaže Butch Albarracin. Ubojstva na karaokama nisu česta samo na Filipinima. U Maleziji su izboli gosta bara jer nije htio ostaviti mikrofon, a na Tajlandu je pomahnitali muškarac pobio osmero susjeda koji su pjevali 'Take Me Home, Country Roads'.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • outrager 12.02.2010.

    @ karter - pjesma se zove Gloomy Sunday, i s njom je povezan cijeli niz samoubojstava, a ne samo jedno

  • be yourself 12.02.2010.

    Budale.

  • dalmatar 12.02.2010.

    Ako ova pisma navodi na ubojstvo i tučnjavu, onda ih očito IRON MAIDEN uspavljuje. Svaka čast Darwinu,i u pravu je ,postali smo od majmuna ali neki se nikako prepustit evoluciji

Komentiraj...
Vidi sve komentare