To je to što me zanima!

Sindikat Preporod neće stupiti u štrajk najavljen za 5. lipnja

Preporod neće sudjelovati jer se na provedenom referendumu u sindikatu oko 2400 članova ili 30 % članstva nije izjasnilo, dok je protiv štrajka bilo 32 % članstva
Vidi originalni članak

Sindikat Preporod neće sudjelovati u predstojećem štrajku najavljenom za 5. lipnja, stoji u priopćenju koje je u srijedu poslao predsjednik tog sindikata Željko Stipić. 

Ipak, dodaje kako je predstojeći štrajk dijela sindikata u državnim i javnim službama opravdani sindikalni odgovor na smanjenje plaća.

Preporod neće sudjelovati, jer se na provedenom referendumu u tom sindikatu skoro 2400 članova ili 30 posto članstva nije  izjasnilo, dok se protiv štrajka izjasnilo 2560 članova ili  32 posto ukupnog članstva . 

- Sindikat Preporod podupire sva sindikalna nastojanja koja će dovesti do rješavanja dugotrajnog spora između Vlade i sindikata koji djeluju u državnim i javnim službama - piše u priopćenju. 

No, ukoliko štrajk potraje duže od dva dana , razmotrit će mogućnost organiziranja štrajka solidarnosti.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • dahhmal 30.05.2013.

    Evo takvi su melem za našu vladu koji razbijaju u početku štrajk zato se u vladi ne zabrinjavaju dok god imaju takve štajkolomce na plaći

  • SenadDedić 30.05.2013.

    aj jedna PAMETNA , ljudi ajmo raditi za bolje sutra za našu djecu za potomke

  • marijaterezija2 29.05.2013.

    Sindikati umjesto da idu onim složna braća oni su krenuli putem kojim je vlada i htjela zavadi pa vladaj.Zato nam i jesu propala sva radnička prava.

Komentiraj...
Vidi sve komentare