To je to što me zanima!

Sindikat Preporod tvrdi da je sporazum s Vladom loš

Oko 15 posto članova sindikata Preporod glasat će protiv Sporazuma na referendumu. Kažu kako je štrajk uspio, a njima će se opet smanjiti plaće
Vidi originalni članak

Oko 9000 članova sindikata Preporod, odnosno oko 15 posto zaposlenih u osnovnim i srednjim školama, odbacit će Sporazum koji je ishodovalo osam sindikalnih središnjica javnih službi nakon maratonskih pregovora s Vladom. Sporazum će se uskoro naći na referendumu, a njime se definira plaća zaposlenicima javnih službi do 2016. godine. Prema predsjedniku sindikata Preporod, Željku Stipiću, Sporazumom je postignuto samo smanjenje plaća.
- Sporazum nosi obilježje paradoksa jer smo imali štrajk koji je uspio, a u idućih 15 mjeseci smanjit će se plaće u prosječnome mjesečnom iznosu od tri stotine kuna - rekao je Stipić, a prenosi Večernji list. Kaže i kako se u javnosti prezentira ono što će doći dugoročno, no nitko ne želi objasniti što će sporazum donijeti zaposlenima u javnim službama sada. Stipić je istaknuo i da će osobni dohodak čistačica u školama 6-postotnim smanjenjem plaća pasti ispod zajamčenog državnog minimuma te će dobivati manje od 2700 kuna na mjesec. Prosvjeta će Sporazumom izgubiti pola milijarde kuna, a Vladi donijeti pobjedu, kaže Stipić i poziva članstvo da odbaci Sporazum jer "Vlada nema rješenje za probleme u javnom sektoru".

Idi na 24sata

Komentari 4

  • sablja 26.05.2009.

    Baš dobro rečeno - DOBRO JUTRO. Pa i malo bistrijem djetetu bilo bi jasno da to nije nikakav Sporazum, to je upravo ono što je Vlada željela. Samo sindikalni čelnici vide uspjeh, naravno na svoju sramotu.

  • crusher13 26.05.2009.

    isprika na pogreškama, ali shvatljivo je... :)

  • crusher13 26.05.2009.

    Bravo Preporod! Potpora vama od članova iz drugih sindikati čiji to nećemo još dugo biti. Ja više nisam mogao vjerovati da ovi iz ostalih sindikata se vesele k\'o da su retardirani i obrazovanim ljudima kao što su profesori i učitelji prodaju maglu. Pa ovaj \"sporazum\" je toliko štetan da štetniji nije mogao biti. Sindikati su nešto stvarno nevjerojatno i neshvatljivo. Ribić i ekipa garant imaju koristi od toga i to nešto veliku!

Komentiraj...
Vidi sve komentare