To je to što me zanima!

Sindikati odgodili prosvjed do rasprave Zakona o radu

Promjene Zakona o radu su trebale biti na dnevnom redu u Saboru, ali su odgođene. HUS je Vladu upozorio na slom hrvatskog gospodarstva
Vidi originalni članak

Čelnici pet sindikalnih središnjica odgodili su veliki prosvjed u Zagrebu 14. studenog, priopćio je to predsjednik HUS-a Ozren Matijašević. Prosvjed su odgodili dok se ne vidi koje će se promjene Zakona o radu usvojiti u Saboru, prenosi HRT. Promjene su trebale biti na dnevnom redu u Saboru, ali su odgođene. Hrvatska udruga sindikata upozorila je kako je gospodarstvo pred slomom, posebice prerađivačka industrija. Od Vlade zahtijevaju uspostavu novoga sposobnog tima. Sindikalisti će se oštro suprotstaviti novom Vladinu prijedlogu oko nužnog smanjenja plaća za 10 posto u poduzećima u većinskom državnom vlasništvu. HUS smatra da je neodgovorno da Hrvatska pet dana nakon ostavke Polančeca nema njegovu zamjenu.
- Ne daj Bože da Borislav Škegro ponovno dođe na tu funkciju jer je bio jedan od izravnih sudionika u najvećoj pljački hrvatskog naroda kroz pretvorbu i privatizaciju - komentirao je Matijašević špekulacije da Škegro bude potpredsjednik Vlade.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • lola56 03.11.2009.

    Sva sreća da više nisam član niti jednog sindikata.Oni ne mogu više povesti niti svoje dupe na prosvjed, a kamoli članove sindikata.Svi ti sindikalni čelnici brinu samo o svome dupetu i kako će što dulje primati dobru plaću i što dulje ostati na dobroj funkciji.A vi ostali-stoko sitnog zuba snalazite se kako znate.Samo plaćajte i dalje sindikalnu članarinu.I čekajte da sidikat nešto uradi za vas.Malo morgen!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare