To je to što me zanima!

Sindikati prikupili 97 posto potpisa, uništili im štand

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Avberšek je zajedno sa studentima po kiši došla na Glavni kolodvor u Zagrebu skupiti posljednje glasove. Zatekao ih je uništeni štand za potpise
Vidi originalni članak

Sindikati su priopćili u ponedjeljak kako su prikupili 97 posto potrebnih potpisa za raspisivanje referenduma protiv Vladina prijedloga izmjena Zakona o radu. Sindikalne središnjice su uputile apel svim građanima koji namjeravaju potpisati opravdane zahtjeve da to učine što prije. Zadovoljni su dosadašnjim odazivom građana, koji iskazuju protivljenje daljnjem slabljenju radnika i visok stupanj odgovornosti za pitanja od vitalnog interesa radnih ljudi. potpise su počeli prikupljati 9. lipnja, a do 23. lipnja trebaju prikupiti oko 450.000 potpisa ra raspisivanje referenduma. Vladin prijedlog izmjena Zakona o radu bi, smatraju sindikati, mogao uništiti sustav kolektivnih ugovora.

UNIŠTILI ŠTAND ZA POTPISIVANJE PETICIJE
Spomenku Avberšek iz Savjeta samostalnih sindikata u ponedjeljak je zatekao uništen štand na kojemu danima skupljaju potpise za raspisivanje referenduma. Avberšek je zajedno sa studentima po kiši došla na Glavni kolodvor u Zagrebu skupiti posljednjih nekoliko glasova. Za Večernji list je ispričala kako je kutija bačena na pod, a lajsne koje drže štand su slomljene te nadstrešnica leži na zemlji. Dodala je kako to ne rade sindikatima nego građanima kojima uskraćuju demokratsko pravo da daju svoj glas. Istaknula je da je zanimljivo što su svi štandovi prodavača jagoda čitavi. Potpisivanje peticije na Glavnom kolodvoru se ipak nastavlja, a Avberšek je rekla kako ovakvo što nije očekivala.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • marin.0202 21.06.2010.

    Vlast se rusi pa treba unistiti i narod, bravo vlado slabi ste gubitnici a jos slabiji igraci .Prljave igre vam najbolje stoje kad ce popis ukradene imovine na vidjelo ocemo i taj referendum povata imovine.

  • dinamo 21.06.2010.

    jednom rječju STOKA

  • bogek 21.06.2010.

    sigurno zlatna mladez ADZ-a...

Komentiraj...
Vidi sve komentare