To je to što me zanima!

Sindikati su za referendum prikupili 720.078 potpisa!

Riječ je o privremenom broju potpisa jer oni još uvijek stižu, kažu sindikalni čelnici. Također su rekli da ne žele nagađati koliko će ih biti na kraju
Vidi originalni članak

Za referendum o izmjenama Zakona o radu svoj potpis dalo je 720.078 građana, objavio je u četvrtak sindikalac Tomislav Kiš. Riječ je o privremenim rezultatima odnosno o do sada pristiglim potpisima. Sindikalci napominju da taj broj može samo rasti. O tome koliko će ih na kraju biti ne žele nagađati. U srijedu bi trebali imati potpuni izvještaj nakon čega će potpisi biti predani u Sabor.
- Ovo je pobjeda građana Hrvatske, ako se tako može nazvati, jer pobjeda će biti tek kad dođemo do Zakona o radu po mjeri radnika - kazao je Ozren Matijašević. No, napominje da nema mjesta za euforiju.
- Ovo nije slavljeničko mjesto nego odavanje priznanja građana što su se probudili i shvatili da njihov glas puno znači. Ovo je blagdan hrvatske demokracije, a građani su na ovaj način poslali poruku vlastima, mi smo ovdje i ne možete nas više zaobilaziti - kazao je Krešimir Sever. Napomenuo je da bi se zbog ovoga trebala zamisliti svaka vlast.
- Možemo reći da je 9. lipnja počeo teči upisni rok za novu školu demokracije. To je političkoj eliti poruka da se upiše u tu školu u kojoj će građani biti predavači - slikovit je bio Sever.
Konkretne akcije što će učiniti ako Vlada izmjene Zakona o radu zajedno s amandmanima pusti u saborsku proceduru sindikati nisu željeli otkriti. Kažu da se o svemu tek trebaju detaljno dogovoriti.
- Popisi su jasna poruka i nepismeni bi je znao pročitati. Bit će žalosno ako vladajuća većina ne shvati ovu poruku - kazao je Sever.
Sindikalac Damir Jakuš uvjeren je da je ovo što su učinili sindikati i građani, prava stvar. O tome, kaže, najbolje govori činjenica da im je netom nakon vjenčanja na potpisno mjesto došao bračni par i potpisao zahtjev za referendum.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • marin.0202 24.06.2010.

    Ako sad povijete rep pred kosorkom malo Vas je zive zakopati. Ne ostupiti ni koraka, niti jedne tocke ,zareza nista. Gotovo je zajebavati ovaj narod zadnjih 20 godina ako ne, pobuna.

  • dari 24.06.2010.

    Plan B: Vlada će Zakonom o plaćama zaobići ZOR?!

  • ludilo27 24.06.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare