To je to što me zanima!

Sindikati upozorili Vladu da ugrožava socijalni mir

Iako je prijedlog državnog proračuna za 2008. godinu prošao na Gospodarsko-socijalnom vijeću, sindikalci kažu da plaće neće rasti
Vidi originalni članak

Posebno ih smeta usporavanje gospodarskog rasta koji je predviđen za samo 4.5 posto te inflacija od 5.2 posto koju će kaže platiti zaposleni građani. Sindikalac Stjepan Kolarić upozorava da u proračunu nije vidljivo ni porezno rasterećenje gospodarsva, ali i da u njemu nema mjesta za povećanje plaća. Kolarić upozorava da je ovim doveden u pitanje socijalni mir. Napominje da sindikati neće imati prostora da ne slušaju glas radnika s najnižim plaćama. Ministar financija Ivan Šuker tvrdi da je ovaj proračun rezultat realne situacije u kojoj se nalazimo i poručuje da je ovo proračun za konkurentnost gospodarstva.

VLADA PRIHVATILA PRORAČUN
Vlada je na sjednici prihvatila proračun. Predviđeno je da će država imati prihode od 115.6 milijardi kuna, dok će rashodi iznositi 119,4 milijardi kuna. Ministarstva koje će dobiti manje novca su zdravstvo, MUP, promet i infrastruktura, dok će više dobiti znanost, obrazovanje i sport, MORH i poljoprivreda. Novo ministarstvo regionalnog razvoja ima proračun od 2 milijarde kuna. Za mirovine će se potrošiti 33,1 milijardi kuna, a za plaće zaposlenih 21,5 milijardi kuna.
Najviše sredstava se izdvaja za znanost, a sredstva će rasti i za regionalni razvoj, informatizaciju i razvoj poduzetništva.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Kakma 21.02.2008.

    To vlada vec davno cini,a sindikat tek sada dosao do te spoznaje.

  • user_18665 21.02.2008.

    Čim se Šuki ovak slatko smije ,znamo da je nekoga zahebal.

Komentiraj...
Vidi sve komentare