To je to što me zanima!

Sindikati zaprijetili: Pred nama je razdoblje štrajkova i rata!

Predsjednik Nezavisnog sindikata srednjih škola Branimir Mihalinec je upozorio kako provode ozbiljne pripreme za prosvjede i štrajk, kao i za pravnu bitku
Vidi originalni članak

Čelnici sindikata srednjih i osnovnih škola, znanosti i visokog obrazovanja te medicinskih sestara u srijedu su zaprijetili Vladi razdobljem "socijalnih nemira, borbe, rata i otpora", zbog odluke o otkazivanju Temeljnog kolektivnog ugovora (TKU) za javne službe. Predsjednik Nezavisnog sindikata srednjih škola Branimir Mihalinec je na konferenciji za novinare upozorio kako provode ozbiljne pripreme za prosvjede i štrajk, kao i za pravnu bitku, javlja Jutarnji list.

Mihalinec je naglasio kako će štrajk trajati sve dok im Vlada ne vrati oteto i ne potpiše pravedan Temeljni kolektivni ugovor. Postupak pravnog osporavanja otkaza TKU-a sindikati će pokrenuti već ovog tjedna. Vlada je inače u ponedjeljak otkazala Temeljni kolektivni ugovor nakon što je propao proces mirenja. 

Idi na 24sata

Komentari 212

  • MarkoJuričan 20.09.2012.

    Podupirem sindikat , štrajk , građanski neposluh ali ne i rat.

  • ivič 20.09.2012.

    di ste bili do sada sve ove godine dok se masovno otpuštali radnici i zatvarale tvornice!Po vama ispada da Hrvatska postoji i radnik je isključivo profesor ili doktor!Drugi ništa ne vrjede jadno!

  • zg36 20.09.2012.

    Hahaha, kakav smo mi narod, umjesto da se privatnom sektoru osigura kolektivni ugovor i poboljšaju uvjeti, ne, ajmo rađe svima uzeti sve i veseliti se tome, pa nije ni čudo što smo tu gdje jesmo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare