To je to što me zanima!

Alka pod mjerama: 5 tisuća ljudi u Sinju s Covid potvrdama

Uvjeti su da je posjetitelj cijepljen to jest da ima covid putovnicu ili je u zadnjih šest mjeseci prebolio infekciju ili da ima negativan PCR test 72 sata prije alkarskih natjecanja
Vidi originalni članak

Ovogodišnja Sinjska alka održat će se 8. kolovoza u skladu s epidemiološkim mjerama, a pripreme za nju odvijaju se po planu, istaknuto je u ponedjeljak na sastanku župana splitsko-dalmatinskog Blaženka Bobana  s vodstvom Viteškog alkarskog društva (VAD).

"Zahvaljujući splitsko-dalmatinskoj županiji i predsjedniku Vlade Andreju Plenković mi smo osigurali sredstva za nesmetano održavanje ovogodišnje Sinjske alke", izjavio je nakon sastanka predsjednik VAD-a Stipe Jukić.

Po njegovoj procjeni, uz epidemiološke mjere, ove će godine na trkalište Alke moći ući i do pet tisuća gledatelja, no da bi netko ušao na trkalište mora zadovoljiti uvjete.

EVO GDJE IH IZVADITI Covid potvrdu možete dobiti i u ustanovi u kojoj ste testirani

"Uvjeti su da je posjetitelj cijepljen to jest da ima covid putovnicu ili (dokument) da  je u zadnjih šest mjeseci prebolio infekciju ili da ima negativan  PCR test 72 sata prije alkarskih natjecanja," pojasnio je Jukić.

Hrvatska viteška igra Sinjska alka održava se svake godine u spomen pobjede sinjskih vitezova nad višestruko brojnijom osmanlijskom vojskom koja je 1715. opsjedala Sinj te u slavu Gospe koja je prema vjerovanju tada spasila grad. 

Sinjska alka je 15. studenoga 2010. upisana na UNESCO-v popis nematerijalne svjetske baštine u Europi.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • 12.07.2021.

    A prošle godine se moglo bez poitvrde i cijepljenja, sad odjednom ne može?

  • B7 12.07.2021.

    ...tko nema Covid potvrdu, neka bude pošten i nek ne gleda ni tv prijenos Alke.... ili neka ga barem gleda iz druge sobe.... kroz dupli pleksi.... sa maskom na glavi.... duplom.... sa dezinficiranim rukama i to barem dva put.... temeljito........ i nek izmjeri temperaturu prije početka... i pri svakom pripetavanju....ono, ziher je ziher.... ne bi bilo ok da se neko od uživo prisutnih zarazi od antivaksera-ravnozemljaša pred tv ekranima.... :-)

  • Superžena 12.07.2021.

    Da li je music kupila novi sesir

Komentiraj...
Vidi sve komentare