To je to što me zanima!

Širi se snimka ruskog kamiona obavijenog dimom! Nisu ga pogodili. To je nova taktika

Sredstva koja takva vozila mogu raspršivati nisu uvijek samo pepeo, već posebni aerosoli koji sadrže i sitne komadiće metala, objasnio je vojni stručnjak
Vidi originalni članak

Interetom se proširila snimka ruskog vojnog kamiona koji koristi dimnu zavjesu kako bi se zaštitio od ruskih dronova. Dim je samo jedno od sredstava koje države mogu koristit kako bi zaštitile svoje vojne postrojbe i objekte od napada, promatranja ili izviđanja neprijatelja.

"KRŠE UGOVOR" RIA: Rusija osudila Ekvador zbog predaje ruske vojne opreme SAD-u - za Ukrajinu

Vojni stručnjak Rob Lee je na platformi X objasnio da se radi o kamionu 177. pukovnije mornaričkog pješaštva koji raspršuje dim za zaštitu od FPV dronova, koji su opremljeni kamerom preko koje se prenosi slika operateru drona.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dok su prolazili opasnim dijelom ceste, Rusi su se poslužili dimnom zastavom za zaštitu. 

Ruska vojska koristi razna sredstva kako bi se obranila od prijetnji iz zraka, poput primjerice sustava protuzračne obrane i sustava za elektroničko ometanje, odnosno elektroničko ratovanje.

Međutim, Rusi ne riskiraju, stoga u slučaju da postrojbe za elektroničko ratovanje i protuzračnu obranu zakažu, ruska vojska raspoređuje posljednju bespilotnu obranu u obliku generatora dima.

OČEKUJU OTKAZ? Šef ukrajinske vojske: Rusija ima više ljudi, pobijediti možemo samo uz tehnologiju

Ruska vojska već dugo raspolaže vozilima koja raspršuju dim u sklopu svojih bataljuna za kemijsko ratovanje, pisao je Forbes.

Sredstva koja takva vozila mogu raspršivati nisu uvijek samo pepeo, već posebni aerosoli koji sadrže i sitne komadiće metala, što ne samo da može sakriti vozilo od vizualnog kontakta, nego i od infracrvenih senzora.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • GmColordox 04.02.2024.

    Tolka zavijesa da su potusili sami svoje 🤣🤣🤣🤣🤣

  • LoveGirl21 04.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju --> NU21.FUN

  • SexyKitty17 03.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju ---> NU4.FUN

Komentiraj...
Vidi sve komentare