To je to što me zanima!

Sirija: Ubili 4 prosvjednika dok su zaklon tražili u džamiji

Državna televizija javlja kako su ubijeni bili članovi bande koji su napali vozilo hitne. Aktivisti za ljudska prava kažu kako je riječ o građanima koji traže veće slobode
Vidi originalni članak

Najmanje četvero ljudi je poginulo u srijedu kada su sirijske snage sigurnosti napale prosvjednike koji su se sklonili u džamiju u gradu Dara, prenosi SkyNews.

Sirijska državna televizija prenosi kako su mrtvi iz džamije dio oružane bande koja je napala vozilo hitne pomoći i ubila doktora, bolničara, vozača i policajca, prije nego li su oružane snage uspjele ubiti i raniti njih. Državna novinska agencija prenosi da su bande sklonile oružje i streljivo u džamiji i da koriste otetu djecu kao živi štit.

Sirijski aktivist za ljudska prava kaže kako su ti neki ubijeni i mnogi ozlijeđeni kada su provladine snage napale džamiju gdje su se stotine prosvjednika okupili kako bi prosvjedovali protiv vladine politike i zakona.

Usprkos zakonima koji zabranjuju prosvjede koji su na snazi već 50 godina, zadnjih tjedana broj prosvjednika sve više raste. Prosvjednici traže ukidanje zakona o prosvjedima, puštanje političkih zatvorenika i slobodu govora.  

Idi na 24sata

Komentari 1

  • daniel33 23.03.2011.

    Al ce naderati nasi CROSO-ici ak se zapali u Siriji!

Komentiraj...
Vidi sve komentare