To je to što me zanima!

Sirija: Vojska ubila najmanje 17 civila granatirajući grad Deru

U napadu vojske na Deru je smrtno stradalo devet žena i troje djece, a pretpostavlja se da je u pitanju odmazda za učestale udare pobunjenika na vladine snage
Vidi originalni članak

Sirijska vojska ubila je najmanje 17 ljudi tijekom granatiranja Dere, grada na jugu Sirije, a među smrtno stradalima je devet žena i troje djece, prenose strani mediji pozivajući se na izvještaj SOHR-a (sirijska organizacija za nadgledanje ljudskih prava). U napadu je ranjeno više od deset ljudi, a neke se od žrtava nalaze u životnoj opasnosti.

Vojska je Deru napala u noći na subotu, a tijekom granatiranja su bile prekinute telefonske i internetske veze.

Čelnik SOHR-a Rami Abdel Rahman je izjavio da je granatiranje Dere najvjerojatnije bila odmazda zbog sve učestalijih napada pobunjenika na vladine snage, prenosi France 24.

Grad koji se nalazi nedaleko od Jordana poznat je kao kolijevka otpora režimu Bašara al-Asada.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • ico29 09.06.2012.

    http://www.advance.hr/vijesti/novinarski-tim-postaje-channel-4-sirijski-pobunjenici-su-nas-namjerno-poslali-krivom-rutom-da-nas-ubije-sirijska-vojska/

  • user_111301 09.06.2012.

    kažu neki dan 120 djece ubijeno kad tamo 120 leševa svaki od dva metra i 100 kila umotani u plahte..žele poharat i Siriju uvoznim teroristima prikazujući ih kao domaće stanovništvo ili oporbu. to je vanjska politika zapada a nas će pocicat da nećemo ni svjesni biti. dok jednog dana Kini ili Rusima ne dopizdi pa ćemo gledat sranje u visokoj rezoluciji.

  • Superteška 09.06.2012.

    Kome bi odgovarala vojna intervencija i tko je prije par dana jednostrano prekinuo primirje i odbacio mirovni plan?

Komentiraj...
Vidi sve komentare