To je to što me zanima!

Sirijac mora u samoizolaciju: 'U Porinu je to teško provesti'

Novinari su između ostalog pitali šefa HZJZ-a Krunoslava Capaka i što je sa Sirijcem koji se nalazi u azilu u Porinu i koji je vraćen u Hrvatsku, a navodno mu je potvrđen korona virus
Vidi originalni članak

Na korona virus u Hrvatskoj je zasad pozitivno 38 osoba, a pod zdravstvenim nadzorom je 6300 ljudi. Nacionalni stožer civilne zaštite u 16 sati održao je konferenciju za medije na kojoj su potvrdili novi slučaj zaraze.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Novinari su između ostalog pitali šefa HZJZ-a Krunoslava Capaka i što je sa Sirijcem koji se nalazi u azilu u Porinu i koji je vraćen u Hrvatsku putem Dublinskog sporazuma jer se prvotno našao ovdje kada je prešao granicu. Muškarcu je navodno potvrđen korona virus, a on se ne pridržava izolacije.

UŽIVO: PRESICA CIVILNE ZAŠTITE Novi slučaj korone: Zaražena žena doputovala iz Rumunjske

- Vidim da ste bolji obaviješteni nego ja. Jučer navečer smo razgovarali telefonom s Crvenim križem i gradskim stožerom i saznali za taj slučaj. Radi se o Sirijcu koji je vraćen iz Austrije, na granici mu je propisana mjera samoizolacije koju je u Porinu jako teško provesti te se radi o nediscipliniranoj osobi. Ne znam je li uspio smještaj u karantenu, to ćemo provjeriti - rekao je Capak.

Muškarac je na kraju navodno ipak prihvatio propisanu mjeru.

Idi na 24sata

Komentari 62

  • jo2hn8ny 14.03.2020.

    Onda s njime na Sljeme u izolaciju, mada sumnjam da je Sirijac. Barem su oni kulturni i školovani ljudi.

  • 14.03.2020.

    Ajmo babe zabe civilne udruge sdp i ini u zastitu ovoga neodgovornoga tipa

  • maxim m 14.03.2020.

    jbt.u karantenu šnjim a on nek se žali...upravi vodovoda...

Komentiraj...
Vidi sve komentare