News

Komentari 62

Sirijac mora u samoizolaciju: 'U Porinu je to teško provesti'

Sirijac mora u samoizolaciju: 'U Porinu je to teško provesti'

Novinari su između ostalog pitali šefa HZJZ-a Krunoslava Capaka i što je sa Sirijcem koji se nalazi u azilu u Porinu i koji je vraćen u Hrvatsku, a navodno mu je potvrđen korona virus

Na korona virus u Hrvatskoj je zasad pozitivno 38 osoba, a pod zdravstvenim nadzorom je 6300 ljudi. Nacionalni stožer civilne zaštite u 16 sati održao je konferenciju za medije na kojoj su potvrdili novi slučaj zaraze.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Novinari su između ostalog pitali šefa HZJZ-a Krunoslava Capaka i što je sa Sirijcem koji se nalazi u azilu u Porinu i koji je vraćen u Hrvatsku putem Dublinskog sporazuma jer se prvotno našao ovdje kada je prešao granicu. Muškarcu je navodno potvrđen korona virus, a on se ne pridržava izolacije.

- Vidim da ste bolji obaviješteni nego ja. Jučer navečer smo razgovarali telefonom s Crvenim križem i gradskim stožerom i saznali za taj slučaj. Radi se o Sirijcu koji je vraćen iz Austrije, na granici mu je propisana mjera samoizolacije koju je u Porinu jako teško provesti te se radi o nediscipliniranoj osobi. Ne znam je li uspio smještaj u karantenu, to ćemo provjeriti - rekao je Capak.

Muškarac je na kraju navodno ipak prihvatio propisanu mjeru.

Najčitaniji članci