To je to što me zanima!

Širio lažne vijesti o cjepivu, sud u Rijeci ekspresno ga osudio

Muškarac (61) na društvenoj mreži širio je lažne vijesti o cjepivu protiv korone, odnosno o nuspojavama. Jučer su ga doveli na sud gdje je dobio 30 dana zatvora uvjetno
Vidi originalni članak

Riječka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira  - izmišljanje ili širenje lažnih vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građana.

Istragom su utvrdili da je osumnjičeni tijekom 26. siječnja na društvenoj mreži objavljivao i širio lažne i uznemirujuće vijesti o cjepivu protiv bolesti COVID-19, odnosno teškim nuspojavama cjepiva kod određenih osoba. 

Protiv osumnjičenoga je podnijet optužni prijedlog zbog počinjenja navedenog prekršaja te je tijekom jučerašnjeg dana doveden na nadležni općinski sud gdje mu je donijeta presuda kojom je proglašen krivim i uvjetno osuđen na 30 dana zatvora.

Idi na 24sata

Komentari 235

  • pravda001 29.01.2021.

    Šta je sudac medicinski stručnjak pa može dokazat da su u pitanju lažne vijesti? Sudac ima dokaze da cjepiva nemaju nuspojave? Ne postoji nijedna studija da su ta cjepiva sigurna a postoje već stotine ako ne i tisuće dokaza da su nekim koji su se cijepili prouzročila teške posljedice pa čak i smrt. Volio bi vidit tog sudca/sudkinju koji bi mi me proglasili krivim

  • jatiserkoengleze 29.01.2021.

    Vlast - 0, sustav-0,institucije - 100% koruptivne a to znači svi mediji u takvoj zemlji su apsolutna-0

  • matalan 29.01.2021.

    cijepljenje je etičko pitanje civilizacijskih dometa, sve te antivaksere i denuncijante treba po repu...asocijalni tipovi se boje da im Gates ne ugradi čip razuma..

Komentiraj...
Vidi sve komentare