To je to što me zanima!

Siročad blokirana u sanatoriju u Mariupolju: 'U opasnosti su'

Skupina od 19 djece, većinom siročadi, u "velikoj je opasnosti", blokirana u sanatoriju u Mariupolju, ukrajinskom gradu pod opsadom ruskih snaga, rekli su u subotu očevici
Vidi originalni članak

Djeca i adolescenti u dobi od 4 do 17 godina poslani su u tu kliniku za maloljetnike specijaliziranu za liječenje plućnih bolesti prije ruske invazije 24. veljače.

Sada su "u velikoj opasnosti", a tutori ih nisu mogli odande izvući zbog borbi, rekao je očevidac Aleksej Vološčuk.

I on sam se bio sklonio u tom sanatoriju prije nego je u petak evakuiran u Zaporižje.

PROZVAO ZAPADNE VOĐE VIDEO Policajac iz Mariupolja: 'Bidenu, Macrone, obećali ste pomoći. Gdje je sad ta pomoć?'

Vološčuk je rekao da djeca žive u hladnom podrumu i da se nisu oprali već više od dva tjedna, a ruske bombe zadnjih dana padaju u blizini.

O djeci se brinu pulmolog, kuhar i dvije medicinske sestre, a policija im donosi hranu koju im se priprema vani na vatri.

No namirnica bi uskoro moglo nestati, boji se.

RUSI RAZORILI GRAD Mariupolj je kao Vukovar '91.

Karitativna zaklada Stop TB u Ženevi zabrinuta je za tu djecu. Želi da ih se zbrine u nekim drugim zemljama, no najveći problem je kako ih izvesti odande, rekla je izvršna direktorica Lucicia Ditiu.

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Indijanac/prvi 19.03.2022.

    Koliko ima za vidjeti a i nije tajna da spec snage RF omogućuju sigurnu rutu te im pomazu u prijevozu sa oklopnim vozilima....sve ima na yt.....postavlja se pitanje... zasto nisu do sad bili pusteni i tko im onemogucava da se upute prema ruti ? Kakva je slucajnost da je izvlacenje pocelo tek kad su spec snage dosle u sam grad...tj osigurale i omogucili to.......sve je moguce provjeriti i vidjeti... izvor je provjeren i istinit !

  • real komentator 19.03.2022.

    I u Jemenu slično.... 25 miliona ljudi pred humanitarnom katastrofom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare