To je to što me zanima!

Siromaštvo: Je li život u kojem se ne traži novac moguć?

Lalovac je objavio da će se uhvatiti u koštac s rasipnošću, no to čini licemjerno jer niti proziva rasipna Vargu niti pita šefa zašto 
se ‘raspištoljio’ putovanjem u Ameriku
Vidi originalni članak

Ovih je dana negdje pisalo o tome kako bogati nedovoljno pomažu siromašnima, kako samo 0,27 posto svojeg bogatstva odvajaju za dobrotvorne svrhe. Ne znam koliko bi bogati trebali odvajati za siromahe, koji bi to točno postotak osigurao bogatima mjesto u raju, a siromašnima miran i lagodan život, je li to dva, petnaest ili trideset i osam posto, no ovdje zapravo nije riječ o tome. Riječ je o tome da uopće ne bude siromaštva i gladi. Da se siromaštvo i glad iskorijene kao što je svojedobno iskorijenjen skorbut i još neke bolesti. S današnjim tehnologijama to je moguće. Glad i siromaštvo nisu posljedica nedostatka osnovnih sredstava za život i hrane nego njihove neravnomjerne raspodjele. Jedni imaju sredstava za tisuće života, a golema većina nema ni za jedan dan. Vagoni namirnica iz tzv. viška zaliha svakodnevno završava na otpadu, a gladuje sve više stanovnika ove kugle. Glad više nije vodeni žig nerazvijenog, tzv. trećeg svijeta, nego i razvijenih zapadnoeuropskih zemalja. Gladni prosjak ispred krcatog supermarketa stvarna je slika današnjeg svijeta. U Hrvatskoj, kako svjedoče UNICEF-ovi podaci, 60.000 djece žive ispod praga siromaštva. Trenutačno se ne mogu sjetiti bolnije slike poraza ideje napretka.

>>>Više pročitajte u Expressu


Idi na 24sata

Komentari 27

  • MlaDjo_2 11.10.2014.

    kapitalizam je skoro pa i propao,ali prateci povjest nece doci nista bolje

  • Babaluji x 11.10.2014.

    kad vladajuči od nas namjerno rade sirotinju samo iz razloga da se oni obogate

  • 11.10.2014.

    Neka se ugledaju na poznati TV serijal o zvjezdanim stazama,.....naravno samo u zemljanoj federaciji. Netko mi je šapnuo da se to očekuje u nekoj budućnosti. Kapitalizam će ionako propasti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare