To je to što me zanima!

Sisak je pod hipotekom Hypo banke: Založili su 70 stanova

Nekretnine će pripasti banci ako Grad u idućih 26 godina ne bude imao novca za otplatu kredita. Zalog je upisan kako bi se mogla nastaviti gradnja sportske dvorane
Vidi originalni članak

Kako bi mogli financirati nastavak gradnje sportske dvorane sisački gradski vijećnici odlučili su u Hypo banci upisati zalog nad 70 gradskih stanova te nad zgradama županije, Caritasa i mjesnih odbora, javlja HRT.

Nekretnine će pripasti banci ako Grad u idućih 26 godina ne bude imao novca za otplatu kredita. 

Sportska dvorana gradi se na temelju leasinga. Grad je dao zemljište, a Epsilon gradnja u vlasništvu Hypo banke obvezala se sagraditi dvoranu. Nakon završetka gradnje, Sisak će 26 godina plaćati najam za korištenje, a kad istekne taj period mora otkupiti zgradu. Konačna cijena se ne zna.

Projekt je naknadno poskupio za 60 milijuna kuna zbog odvoženja otpada jer se dvorana gradi na mjestu bivšeg odlagališta. Prema računicama oporbe dvorana će Sisak stajati 500 milijuna kuna.

Kristina Ikić Baniček (SDP) iz oporbe poručila je da gradonačelnik Dinko Pintarić jedino zna da dvoranu želi završiti pošto-poto jer su ga ucijenili, ali financijske službe nisu uspjele izračunati hoće li se to moći plaćati ili ne. 

Veljko Novak, predsjednik Gradskog vijeća rekao je da nitko neće ostati bez svojih stanova jer se to nikada nije dogodilo u povijesti Hrvatske pa neće ni sad. 


Idi na 24sata

Komentari 35

  • mandzukic100 14.03.2012.

    ne mogu vjerovat da su to napravili.znao sam u drustvu reci da imam osjecaj da bi mogli poceti prodavati dijelove rh vecinom ruku u parlamentu i pritom sam mislio da ipak pretjerujem,ali vidim sad da nije nemoguce.

  • SmackThat 14.03.2012.

    HDZ je uvijek znao kako dobro pokrast lovu na natječajima za izgradnju dvorana, cesta, zgrada,...U mom gradu gradonačelnik isto zida i gradi, kao da je šeik od Dubaija, lova se dijeli tko zna kako, a on ima pokriče da se nešta "radi".

  • jabbar 14.03.2012.

    A za koga se gradi ta velebna dvorana?Za Halida Bešlića?

Komentiraj...
Vidi sve komentare