To je to što me zanima!

Sj. Koreja lansirala 2 projektila - sumnja se na balističke rakete

Sjevernokorejske balističke rakete zabranjene su Rezolucijama Vijeća sigurnosti UN-a, a ako se lansiranje potvrdi, to bi predstavljalo novi izazov za Bidenove napore u suradnji s Pyongyangom
Vidi originalni članak

Sjeverna Koreja u četvrtak je lansirala najmanje dva projektila za koja se sumnja da su balističke rakete, potvrdili su Reutersu  dužnosnici Južne Koreje, Japana i SAD-a. 

To je najveći sjevernokorejski incident otkako je američki predsjednik Joe Biden preuzeo dužnost u siječnju.

Sjevernokorejske balističke rakete zabranjene su Rezolucijama Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, a ako se lansiranje potvrdi, to bi predstavljalo novi izazov za Bidenove napore u suradnji s Pyongyangom, koji su do sada odbijeni, objavio je Reuters.

Iz vojnog stožera Južne Koreje potvrđeno je da su najmanje dva "neidentificirana projektila" ispaljena u more iz sjevernokorejske provincije Južni Hamgyong na istočnoj obali.

Južnokorejske i američke obavještajne službe analiziraju podatke o lansiranju radi dodatnih informacija, navodi se u priopćenju. 

Američki dužnosnici također su potvrdili  Reutersu da je Sjeverna Koreja izvela novo lansiranje projektila, ne nudeći detalje o vrsti lansiranog naoružanja. 

Idi na 24sata

Komentari 56

  • Luanne 25.03.2021.

    Ovaj je opasan za cijeli svijet, treba rušiti tu diktaturu.

  • Malihrvat1275 25.03.2021.

    Moraju se nauružat ba vidio je šta se desilo Gadafiju, Sadamu i ovom u Siriji, nije budala da se nemu njima to desi, razvale državu i naprave kaos, pa sad imamo ove izbjeglice i razrušene i ookrađene države

  • TomislavMemedović 25.03.2021.

    tko vam je dao upute da objavite ovaj članak da nas zastrašujete raketama,sutra podnosim u sudu tužbu protiv ove novinske kuće jer smo se svi ukućani uplašili zastrašujućih tekstova o masovnim grobnicama koju ste objavili te o lok daunima neznam šta to znači mislim da bi novine koje objavljuju strane riječi trebali prevesti strane riječi ili ih pisati jezikom zemlje gdje su plaćeni od nas klienata,osjećamo se ugroženima jer smo zatrpani velikim brojem ucjena i prijetnji iz ovih novina gdje kuda i kako pobjeći od te epidemije o kojoj vi pišete svakodnevno

Komentiraj...
Vidi sve komentare