To je to što me zanima!

Sjedinjene države će uvesti sankcije ruskim oligarsima

To bi mogao biti do sada najagresivniji potez SAD-a protiv ruske poslovne elite, nakon što je prošloga mjeseca SAD uveo sankcije protiv 19 ruskih državljana i pet ruskih organizacija
Vidi originalni članak

Sjedinjene Države planiraju ovoga tjedna uvesti sankcije ruskim oligarsima što je na tragu mjera kojima se ruska vlada kažnjava za upletanje u američke predsjedničke izbore 2016.

Nove mjere trebale bi  biti objavljene već u četvrtak, doznaje Reuters od izvora upoznatih s raspravama o uvođenju sankcija.

To bi mogao biti do sada najagresivniji potez SAD-a protiv ruske poslovne elite, nakon što je prošloga mjeseca SAD uveo sankcije protiv 19 ruskih državljana i pet ruskih organizacija, uključujući ruske obavještajne službe, zbog miješanja u američke predsjedničke izbore 2016. i kibernetičkih napada.

Sankcije oligarsima mogle bi obuhvatiti i ljude bliske ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, a odraz su želje Washingtona  da pozove Moskvu na odgovornost zbog navodnog miješanja u američke predsjedničke izbore - što Rusija negira, navodi Reuters.

Američki ministar financija Steve Mnuchin u ožujku je najavio sankcije protiv ruskih vladinih dužnosnika i oligarha "zbog njihovih destabilizirajućih aktivnosti" te pojasnio će im se tim mjerama onemogućiti pristup američkom financijskom sustavu.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • mariocalabrese 06.04.2018.

    Ameri se malo zaigrali na kraju ce cjelom svijetu uvesti sankcije i na kraju ce sami sebi morati cuclati Hurac.

  • Uragan_1 05.04.2018.

    Do kraja mandata Trump će se sam ugristi za guzicu od očaja kaj Putin ne može ništa.

  • Fahri Musliu Junior 05.04.2018.

    Ruske lopove treba dovesti na prosjački štap jer nikakva korist od njih pošto oni sav svoj kapital imaju u inostranstvu, pretežno u zapadnim bankama, i ruski narod od toga nema korist. Ti Oligarhi su Putinove marionete koje svoj kapital ulažu u propagandne svrhe za Putinov diktatorski režim da mu povečaju rejting u svjetu, bahato troše prekomjerno po svijetu razbacajuči se novcima opljačkanim od prodaje nafte, plina i oružja, pronoseći lažnu sliku bogatih rusa u svijetu dok im običan narod bukvalno gladuje. Tko nije bio u Rusiji taj ne zna o čemu govorim. Osim Moskve, St Petersburga i turističkih središta Krima i Sočija, ostatak rusije po infrastrukturi i standardu je nalik Pakistanu ili Afganistanu. Životni vijek prosječnog rusa je 55 godina i najčešče umiru od lošeg alkohola kojeg piju zbog depresivnog i besperspektivnog života! Kraj priče,,,ajmo sad rusofili i SNS botovi sa minusima, znam :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare