To je to što me zanima!

Sjednica GV Rijeke, glasovali putem elektroničke pošte

Na području Rijeke i gradova te općina u njezinom prstenu posebno se naglašavao problem izdavanja propusnica za kretanje građana koji zbog vitalnih razloga moraju odlaziti u susjedna mjesta
Vidi originalni članak

Gradsko vijeće Rijeke održava u petak izvanrednu sjednicu sa samo jednom točkom, prijedlogom odluke o osnivanju, ustrojstvu i djelokrugu zajedničke Koordinacije Stožera civilne zaštite gradova Rijeke i Kastva te općina Čavle, Jelenje, Klana i Viškovo, a vijećnici će glasovati putem elektroničke pošte.

Rok za dostavljanje ispunjenog obrasca za glasovanje vijećnika je 14 sati.

Tako se želi ubrzati procedura donošenja prijedloga osnivanja koordinacije Stožera civilne zaštite na području Rijeke i okolnih jedinica lokalne samouprave. Kako je najavljeno, i ostali gradovi i općine bi na sličan način trebali donijeti svoje odluke do kraja tekućeg tjedna. 

Naime, odluke o stvaranju zajedničke koordinacije stožera, prema uputi Stožera civilne zaštite RH, moraju donijeti predstavnička tijela koje su prostorno povezane u jedinstvenu cjelinu i koje pripadaju istom geografskom području te dijele zajedničke rizike.

Na području Rijeke i gradova te općina u njezinom prstenu posebno se naglašavao problem izdavanja propusnica za kretanje građana koji zbog vitalnih razloga moraju odlaziti u susjedna mjesta. Po uputi nacionalnog stožera, sporazum o osnivanju koordinacije stožera potpisuju gradonačelnici i načelnici općina temeljem odluke općinskih i gradskih vijeća, te ga upućuju županijskim stožerima civilne zaštite, a oni pak, zajedno s procjenom epidemiološke situacije, Ravnateljstvu civilne zaštite RH. 

 Kraljevica, Bakar i Kostrena su odbili pristupiti sporazumu o osnivanju koordinacije stožera, opravdavajući to zaštitom zdravlja svojih stanovnika.

 Stožeri civilnih zaštita Rijeke i prstena bi u prvom redu zajednički koordinirali aktivnosti djelovanja sustava civilne zaštite u protuepidemijskim mjerama i aktivnostima protiv koronavirusa, uz omogućavanje slobodnog kretanja stanovništva bez izdavanja propusnica.

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 20.04.2020.

    Dali mi netko može objasniti? Za Uskrs sam komentirao u Novom listu interview sa R. Šerbeđijom. Nisam prostačio niti vrijeđao. Moja jedina primjedba je bila što se članak kočio pri vrhu portala, a vijest o Uskrsu jedva sam pronašao. Nakon 5 min. (doslovno) ukinuti su mi svi komentari (čak su izbrisani i svi do tada objavljeni) na slijedečim portalima: Novi list, Jutarnji list, Večernji list, Index, Direktno, Dnevno... Kada hoću nešto komentirati traže me broj telefona. O čemu se radi?

  • Usora1 17.04.2020.

    Kraljevica, Bakar i Kostrena......... nece u kolo sa ovom "galebom". cudna li cuda....

  • colonelo 17.04.2020.

    Što je sa "Galebom", brodom ćopavog tite? Jel' ti 70 milijuna još na raspolaganju partiji za renoviranje tog putujućeg kupleraja njihovog manitua?

Komentiraj...
Vidi sve komentare