To je to što me zanima!

'Sjever je najmanje obrazovan, on zaostaje zadnjih 50 godina'

Čačić kao pomak vidi otvaranje Medijskog sveučilišta u Koprivnici zahvaljujući kojem će maldi sudjelovati u nužnom podizanju razine obrazovanja hrvatskih građana
Vidi originalni članak

Potpredsjednik Vlade Radimir Čačić u Koprivnici je bio na svečanosti povodom početka rada Medijskog sveučilišta. Rekao je kako je sjever zemlje dobio ustanovu zahvaljujući kojoj će mladi sudjelovati u nužnom podizanju razine obrazovanja hrvatskih građana, barem do standarda koji pozna Europa, a onda i do razine Sjeverne Amerike.

Dodao je kako zaostatak Hrvatske za zemljama koje je naveo nije mali, te kako je udio višega i visoko obrazovanog stanovništva u populaciji radno sposobnih u najboljem slučaju oko 20 posto, a u EU 30 posto. Smatra kako je najvažnije biti svjestan istine pa ćemo biti u stanju napraviti pomake. 

- Sjever Hrvatske je u ovom trenutku najmanje obrazovani dio ove zemlje. On je izrastao na znanju, na integraciji u Europu, na svojim zanatima, vještinama, na intelektualnom potencijalu i prednosti koju je imao u odnosu na druge dijelove zemlje. Zadnjih 50 godina sjever zaostaje, rekao je Čačić.

Problem na sjeveru Hrvatske je činjenica da nema dovoljno visokoobrazovnih ustanova, Čačić je objasnio da je početak rada Medijskog sveučilišta veliki pomak. 

Sveučilište su osnovali gradovi Koprivnica i Varaždin, a trenutno ga pohađaju 154 studenta. 


Idi na 24sata

Komentari 21

  • vitaminix 10.10.2012.

    tko tu šta zaostaje, izrasta... nerazumljivo (nama običnim smrtnicima).

  • jabbar 10.10.2012.

    Tko su ti ljudi,svečano odjeveni,koji još slušaju ta sranja!

  • zdrawe 10.10.2012.

    cacic hoce reci da je sjever najmanje za podrsku njegovih ideja..e moj gazimire, cjela hrvatska je takva u tvom slucaju..

Komentiraj...
Vidi sve komentare