To je to što me zanima!

Sjever Kosova ne želi Prištinu: Više od 99 posto glasalo "NE"

U srijedu navečer je završio referendum na sjeveru Kosova. Srbi su odgovarali na pitanje 'Prihvaćate li institucije Republike Kosovo?', a većina ih je zaokružila NE
Vidi originalni članak

U četiri općine na sjeveru Kosova na referendum je izašlo više od 75 posto Srba, od čega je čak 99,74 posto zaokružilo da ne prihvaća institucije takozvane Republike Kosovo. Najveća izlaznost zabilježena je općini Zubin Potok gdje se izjasnilo 88,64 posto glasača, prenosi srbijanski RTS.

Kosovski parlament u srijedu je usvojio deklaraciju kojom izražavaju protivljenje referendumu i proglašavaju ga neustavnim i protuzakonitim. Protivljenje referendumu izrazili su i predstavnici međunarodne zajednice, a poruke o njegovoj štetnosti za državne interese Srbije upućene su i od vlasti u Beogradu.

Šef beogradskog pregovaračkog tima, Borislav Stefanović ocijenio je kako rezultati referenduma na sjeveru Kosova neće donijeti nikakav rezultat, jer je on protuustavan i besmislen te da će sigurno dodatno otežati poziciju Srbije na međunarodnom planu. Ipak, dodao je da referendum neće ugroziti nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Idi na 24sata

Komentari 282

  • Feliks Lorenz_3 19.02.2012.

    Još uvijek se ponašaju kao da je na Kosovu Milošević.

  • Nostradamusbre 18.02.2012.

    Vodimo ljubav, a ne rat!!!

  • Kakma 18.02.2012.

    Cudno da nije bilo 140% kao u doba Slobe.??

Komentiraj...
Vidi sve komentare