To je to što me zanima!

Sjeverna Koreja ispalila 200 topničkih granata: Južna Koreja naredila evakuaciju otoka

Topničke granate ispaljene u petak, između 09:00 do 11:00 sati po lokalnom vremenu nisu ušle na teritorij Južne Koreje jer su sve pale u tampon zonu između dviju zemalja
Vidi originalni članak

Sjeverna Koreja ispalila je više od 200 topničkih granata sa svoje zapadne obale, prema južnom otoku Yeonpyeong, izvijestila je vojska Seula. Odmah nakon toga, Južna Koreja izdala je upozorenje za evakuaciju civilima na otoku - iako nisu potvrdili je li to povezano, javlja BBC.

Topničke granate ispaljene u petak, između 09:00 do 11:00 sati po lokalnom vremenu nisu ušle na teritorij Južne Koreje jer su sve pale u tampon zonu između dviju zemalja.

IZBOLI POLITIČARA Uznemirujuća slika: Tražio autogram šefa oporbe u Južnoj Koreji pa ga ubo nožem u vrat

Južnokorejski zajednički načelnik stožera rekao je da incident nije prouzročio "nikakvu štetu našem narodu ili vojsci", ali je dodao da je taj čin "ugrozio mir na Korejskom poluotoku i podigao napetosti".

Najnoviji incident dolazi nekoliko mjeseci nakon što je Sjeverna Koreja u potpunosti suspendirala vojni sporazum s Jugom čiji je cilj bio smanjenje napetosti.

Nakon toga, Pjongjang je rekao da će povući sve mjere "poduzete za sprječavanje vojnog sukoba u svim sferama, uključujući kopno, more i zrak", i rasporediti "jače oružane snage i novu vrstu vojne opreme" u pograničnom području.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • fantom 48 05.01.2024.

    Ovog kockastoglavog patuljka treba jednostavno dronirat.

  • FifyFuchs4 05.01.2024.

    S. Koreja ima pravo da se brani od zapadnih parazita....L.p.

  • Lukovdol 05.01.2024.

    Putin radi kaos u Svijetu to je poremećena i bolesna osoba koja stvara saveze s istom ekipom s psihijatrije ....

Komentiraj...
Vidi sve komentare