To je to što me zanima!

Sjeverna Koreja objavila: Testirali smo 'superveliku' bojevu glavu krstareće rakete!

Rezolucije UN-a zabranjuju Sjevernoj Koreji testiranje balističkih projektila bilo kojeg dometa, od kojih su neki sposobni nositi nuklearnu bojevu glavu...
Vidi originalni članak

Sjeverna Koreja je u subotu priopćila da je testirala "superveliku" bojevu glavu krstareće rakete i novu protuzračnu raketu. Ispitivanje snage super velike bojeve glave dizajnirane za stratešku krstareću raketu Hwasal-1 Ra-3 i probno lansiranje protuzračne rakete Pyoljji-1-2 održano je u petak, izvijestili su državni mediji.

"Probnim lansiranjem postignut je određeni cilj", izvijestila je KCNA.

KIM NA CRVENOM TEPIHU Ova pjesma će 100 posto bit hit u Sj. Koreji: U novom uratku 'pola države' pjeva o vođi Kimu

Rečeno je da su testovi od petka bili dio redovnih vojnih aktivnosti Sjeverne Koreje i da nemaju "nikakve veze s okolnom situacijom".

Rezolucije UN-a zabranjuju Sjevernoj Koreji testiranje balističkih projektila bilo kojeg dometa, od kojih su neki sposobni nositi nuklearnu bojevu glavu.

NESTABILNA SITUACIJA Južna Koreja, Japan i SAD počeli su vojnu vježbu zbog prijetnji Sjeverne Koreje i Kim Jong-una

Probe krstarećih raketa nisu predmet sankcija Pjongjangu. Takvo se oružje, međutim, također može koristiti za isporuku nuklearnih bojevih glava. U pozadini sukoba oko sjevernokorejskog programa nuklearnog oružja, napetosti na Korejskom poluotoku ponovno su značajno porasle.

PROVOKACIJE Kim Jong-un tvrdi: Vrijeme je da budemo spremni za rat

Sjedinjene Države i Južna Koreja pojačale su svoju vojnu suradnju, uključujući zajedničke manevre, kao odgovor na višestruka testiranja projektila sposobnih za nuklearno oružje koja je Pjongjang izveo u posljednje dvije godine.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • MateoIvan74 20.04.2024.

    Svaka čast Kime i Sj. koreja, ako mogu ameri i ostala bratija iz Nato-a možete i vi, neka vam zabrane ako mogu i smiju.

  • Joker007 20.04.2024.

    Cuj ovo "Rezolucije UN-a zabranjuju Sjevernoj Koreji testiranje...". Tko su oni da brane drugim državama testiranja bilo čega lol

  • nenno77 20.04.2024.

    dajte ju Rusima da testiraju

Komentiraj...
Vidi sve komentare