To je to što me zanima!

Sjeverna Koreja poručila: Sve naše snage su spremne za rat

J. Koreja i SAD imaju vježbe, a Sjeverna u ponedjeljak ukida primirje. Stručnjaci se slažu da, iako brojnija, vojska S. Koreje nema puno izgleda protiv južnokorejske
Vidi originalni članak

Sve naše vojne snage, nuklearne, pomorske i zračne, spremne su za rat. Čekamo upute za napad, objavile su u subotu sjevernokorejske novine Rodong Sinmun. Iz Južne Koreje poručuju da će odgovoriti na svaki, pa i najmanji napad.

Korejci se, očito, više ne šale. Ni sjeverni ni južni. Kim Jong-un stalno prijeti, stručnjaci tvrde “u prazno”, no Južna Koreja kao da više nema strpljenja za svoje susjede. S 28.000 američkih vojnika Južna Koreja počet će sa zajedničkim vježbama, a neke situacije bit će čak i kompjutorski simulirane.

I dok se prijetnje nuklearnim napadom na SAD uglavnom dočekuju s podsmijehom, prijetnje Seulu iz Pjongjanga shvaćaju se ozbiljno. No stručnjaci se slažu da, iako je puno brojnija, sjevernokorejska vojska nema puno izgleda protiv južnokorejske.

- Ozbiljan rat jako puno košta. A tu Pjongjang nema šanse - rekao je šef južnokorejske obrane Shin In-kyun.

Iako je uvjeren u snagu svoje vojske, In-kyun najviše strahuje od iznenadnog i jakog napada na Seul, koji bi u kratkom vremenu izazvao kaos.

U dužem ratu Pjongjang ne bi imao šanse. Vojska je gladna i loše obučena, oprema zastarjela, a navodno nemaju ni goriva za borbene avione.

Idi na 24sata

Komentari 81

  • Tiranosaurus 11.03.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 2 teže opomene u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • GledimirVidić 11.03.2013.

    Kinezi i Ameri opet odmjeravaju snage . Više u igri nije Tajvan pa se opet nahebavaju na teritoriju trećih a ovaj put su to Koreje.

  • sebring 11.03.2013.

    ovaj Ping Pong ima veoma lijepu frizuru,sviđa mi se

Komentiraj...
Vidi sve komentare