To je to što me zanima!

Skakala je iz aviona i odlučila promijeniti život. Sad pomaže vojnicima: 'I ja sam u šoku...'

Sestra Anysiia je bila instruktorica padobranstva. Napustila je vojsku i zaredila se. Sad pruža psihološku pomoć mladićima i djevojkama s fronte
Vidi originalni članak

S jedne strane stola ukrajinski vojnici, s druge hrvatski veterani. Na ramenima im oznake specijalne policije i izviđača. Sjede mirno kao bubice i slušaju časnu sestru. Gledajući je kako drži predavanje, teško je povjerovati da je ova smirena žena s modrim očima za život zarađivala strmoglavljujući se iz aviona. Prije dvadeset godina, dok se još zvala Oksana Sokolova, bila je instruktorica padobranstva u vojsci. Od 2004. je uniformu i vojarnu zamijenila odorom i samostanom. U Lavovu smo je upoznali kao sestru Anysiiju, članicu tima za psihološku pomoć mladićima i djevojkama koji se i dalje bore sa slikama koje su vidjeli na fronti.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 10

  • milanfranov_2 20.03.2024.

    To joj je najpametnije, što  je mogla  napraviti u ovom NATO ratu protiv Rusije. Nije pametno našoj ambasadorici u Ukrajini, uspoređivati ovaj rat s našim Domovinskim, jer očito ne zna, da smo mi Hrvati,  Dragovoljci i  HV, bili godinama pod embargom za nabavu oružja, da smo svaki metak skupo plaćali iz vlastitog žepa, kupovali oružje i vojnu opremu, na crno i puno skuplje od tržišnih cijena. Nisu nam dolazili dragovoljci iz Ukrajine, niti nas liječili  i psihološki nam pomagali. Bili smo prepušteni sami sebi, svojoj domišljatosti, hrabrosti i vjeri u vlastitu pobjedu, poput Rusa, koji brane svoje ognjište i svoj ruski narod. Nisu ga ostavili na milost i nemilost pro fašističkim Banderovcima, NATO i EU plaćenicima. Mi smo naše Hrvate u BIH zaboravili i izvrgli egzodusa i bjekstvu sa stoljetnih ognjišta. 

  • vmaras 12.03.2024.

    Svaka cast toj hrabroj zeni sto je odlucila pomoci vojnicima. Bas je inspirativno vidjeti ljude koji se nesebicno angaziraju za dobrobit drugih :)

  • teo.franic 12.03.2024.

    Kakva je to ludost skakati iz aviona, pa covjece! Al opasan potez se isplatio, pomaganje vojnicima je pravi potez. Svaka cast za hrabrost i odlucnost!

Komentiraj...
Vidi sve komentare