To je to što me zanima!

Skandalozno: Amerikanci ipak palili stranice Kurana

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Muškarac u New Yorku je rekao da 'ako oni mogu paliti američke zastave, on može paliti Kuran'. U Tennesseeju su dvojica svećenika palila knjige
Vidi originalni članak

Iako je pastor Terry Jones na kraju odustao od javnog spaljivanja Kurana, njegovu ideju su neki Amerikanci shvatili ozbiljno. Tako je jedan muškarac istrgnuo i zapalio stranice Kurana kod spornog mjesta gdje bi se u New Yorku trebao graditi islamski centar. Navodno je rekao da 'ako oni mogu paliti američku zastavu, onda i on može paliti Kuran'. Na mjestu u blizini srušenih tornjeva WTC-a okupilo se nekoliko stotina pobornika i protivnika gradnje islamskog centra. Drugi muškarac je istrgnuo stranice knjige i njima radio vulgarne geste, javlja Reuters.
U drugom incidentu, evangelički pastor Bob Old je u Springfieldu u Tennesseeju benzinom zapalio Kuran i još nekoliko islamskih knjiga. Njegovo paljenje knjige prošlo je pred nekoliko ljudi, uglavnom predstavnika medija, prenosi Tennessean. Old je paleći knjige sa svećenikom Dannyem Allenom rekao da ovo čini bez blagoslova drugih. Uvjeren je da je ono što čini, bilo ispravno, te tvrdi da je Kuran knjiga mržnje, a ne ljubavi.

DVOJE MRTVIH U PROSVJEDU PROTIV PALJENJA KNJIGA
U prosvjedima proti pastora Jonesa i paljenja Kurana poginulo je najmanje dvoje ljudi, a pet ih je ranjeno u Afganistanu. Na prosvjedima koji su počeli prije nego je rekao da odustaje od paljenja knjiga okupilo se oko 600 ljudi, prenosi CNN.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • amsterdam 12.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • djaka 12.09.2010.

    sad će tek navući na sebe bijes onih ortodoksnih muslimana, vehabija i sl.,..ko im je kriv kad su ameri kao narod općenito glupi ljudi

  • amsterdam 12.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare