To je to što me zanima!

Skandalozno! Silovao bakicu na sjeveroistoku Hrvatske, a oni ga pustili da se brani sa slobode?!

Mladića (20) kojeg sumnjiče da je silovao bakicu i zaprijetio joj da će je ugušiti ako nekome nešto kaže, Županijsko državno odvjetništvo grada nadležnog za ovaj slučaj pustilo je da se brani sa slobode
Vidi originalni članak

Malo mjesto na sjeveroistoku Hrvatske, noć na ponedjeljak između 2 i 2.30 sati. Mladić (20) razbija staklo na vratima i ulazi u kuću. 
Kako doznajemo, jedan je od prvih susjeda žrtve, nemoćne bakice (85) koju je silovao.

STRAVA NA SJEVEROISTOKU HRVATSKE Mladić (20) silovao staricu (85): Provalio joj u kuću, istukao je pa ponudio novac za šutnju

Zaprijetio joj je da mora šutjeti inače će je ugušiti.

Nadležno Županijsko državno odvjetništvo potvrdilo nam je da su 20-godišnjaka prijavili zbog sumnje u kazneno djelo silovanja uz uporabu sile ili prijetnje za što mu prijeti kazna od tri do deset godina zatvora, no nisu tražili da ga se zadrži u istražnom zatvoru.

- Županijsko državno odvjetništvo nije protiv osumnjičenika zatražilo određivanje istražnog zatvora jer za isto nije postojala zakonska osnova, slijedom čega isti nije ni određen - odgovorili su na naš upit iz odvjetništva.

Prema Zakonu o kaznenom postupku istražni zatvor može se odrediti osumnjičeniku ako se smatra da postoji opasnost od bijega, utjecaja na svjedoke, ponavljanja djela ili zbog osobito teških okolnosti djela za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora.

Pustili ga da se brani sa slobode

Iako se žrtva, prema našim informacijama, privremeno smjestila kod rodbine, ona bi se mogla bez straha vratiti svojoj kući da je mladić osumnjičen za silovanje završio u istražnom zatvoru.

Ovako nije ni čudo da se starica boji vratiti u rodno mjesto u kojemu nasilnik živi nekoliko kuća od žrtve i slobodno se šeće.

Bakica je tek sljedeći dan ispričala sve ženi koja joj je došla u posjetu i koja je inače obilazi. Nasilnik je bakici, kako smo doznali, ponudio nekoliko stotina kuna za popravak vrata koja je oštetio.

Nesretnu staricu prevezli su u bolnicu, nakon što su je pustili, nije se htjela vratiti kući jer se ne osjeća sigurno i boji se biti sama. 

Idi na 24sata