To je to što me zanima!

Škibola: "Dio plaće sigurno bih odvojio za socijalno ugrožene"

Magistar ekonomije posljednjih pet godina je i aktivist. Jedan je od osnivača Živog zida i član glavnog odbora. Umjesto na deložacijama vrijeme je prije provodio na nogometnom terenu
Vidi originalni članak

Najmlađi saborski zastupnik izabran 11. rujna je 24-godišnji Riječanin Marin Škibola. On je bio kandidat Živog zida na listi koalicije Jedina opcija u 8. izbornoj jedinici. 

Magistar ekonomije posljednjih pet godina je i aktivist. Jedan je od osnivača Živog zida i član glavnog odbora. Umjesto na deložacijama vrijeme je prije provodio na nogometnom terenu NK Grbci 2000 gdje je bio veznjak, piše Fiuman.hr. Nogomet sad igra sam rekreativno.  U tinejdžerskim danima bio je čest gost zapadne tribine riječke Kantride, a HNK Rijeku prati i dalje. U slobodno vrijeme radije čita stručnu literaturu i razne članke geopolitičke tematike. Njegova je strast ekonomija kojom se bavi, a najveći problem vidi u nedostatku literature koja bi čovjeku dala širu sliku o toj disciplini.

Škibola je za spomenuti portal ispričao kako su ga ekonomija i politika počele zanimati u isto vrijeme,  2011. godine. 

- Prvenstveno zbog toga što najveće stranke u Hrvatskoj, HDZ i SDP ne nude ništa novo u ekonomskom pogledu - kazao je i prokomentirao svoju ideologiju.

- To je kompleksno pitanje. U odnosu na rad, kapital, u odnosu na čovjeka onda bih definitivno mogao reći da sam ljevičar jer želim socijalno pravedno društvo. S druge strane, veliki sam domoljub i lokalpatriot. Smatram da živimo u predivnoj zemlji čiji bi se resursi mogli upotrijebiti u ekonomskom razvoju. Jedina ideologija koju istinski zastupam je ona ekonomskog suvereniteta - rekao je.

Prije nego je izabran mladi saborski zastupnik je ustvrdio da je filantrop i da bi 'sigurno dio plaće odvajao za socijalno ugrožene'. 

- Nije u redu da se političari voze u skupim automobilima, nose skupa odijela i satove, a njihovi susjedi koji ih biraju nemaju što za jesti. Htio bih da se saborske plaće smanje i ukinu silne povlastice, a da političari imaju više osjećaja za one koji nemaju - kazao je.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • hej dude 12.09.2016.

    Umjesto na deložacijama vrijeme je provodio na nogometnom terenu..pa i nisu mu to baš reference za živi zid.

  • GTA5- Arty48 12.09.2016.

    Ako je momak iskren onda ima moju podršku. p.s. Samo da ne bude: Tresla se brda rodio se miš( Parturient montes, nascetur ridiculus mus- lat.)

  • Usora1 12.09.2016.

    cestitke mladicu, stedi rijeci i pokazi djelima pa cu imati prriliku opet cestitati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare