To je to što me zanima!

Skinuo hrvatsku zastavu, bacio je na pod i gazio: Pred policijom je pjevao četničke pjesme...

Sumnja se da je 67-godišnjak istog dana, s ciljem izazivanja netrpeljivosti prema građanima hrvatske nacionalnosti, ispred jednog objekta građanima upućivao psovke i pozive na mržnju
Vidi originalni članak

Zbog gaženja hrvatske državne zastave, pozivanja na mržnju prema Hrvatima i pjevanja četničke pjesme osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 67-godišnjeg osumnjičenika, izvijestilo je u srijedu tužiteljstvo. Okrivljenika se tereti da je 11. siječnja ove godine u Dalju sa Spomen-obilježja hrvatskim braniteljima i civilima koji su tijekom agresije na Hrvatsku u Domovinskom ratu bili zatočeni u Dalju, skinuo s jarbola zastavu Republike Hrvatske. Zatim je potrgao sajlu i zastavu RH, te je bacio na pod i gazio nogama.

ZGROŽENI SU Zajednica utemeljitelja HDZ-a: 'Gradonačelnik Ivan Penava ne razumije pojam domoljublja'

Sumnja se da je 67-godišnjak istog dana, s ciljem izazivanja netrpeljivosti prema građanima hrvatske nacionalnosti, ispred jednog objekta građanima upućivao psovke i pozive na mržnju. Nakon toga se, navodi tužiteljstvo, pješice uputio prema Postaji granične policije Dalj, glasno pjevajući četničku pjesmu te ponovno psovao i pozivao na mržnju.

KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI Desnica širi strah od migranata i stranih radnika. Ali nitko ne uništava zemlju kao 'domoljubi'

Okrivljenika se tereti zbog kaznenih djela povrede ugleda RH te javnog poticanja na nasilje i mržnju, a Državno odvjetništvo protiv njega je predložilo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela.

 

Idi na 24sata

Komentari 60

  • ustipak 08.03.2024.

    Da je kojim slučajem obrnuta situacija, naslovi u svim medijima bi bili, Ustaše u Dalju napali nacionalnu manjinu. Pošto je u pitanju jedan cetnik i hrvatska zastava, to je jedan manji ruzni incident. Pa šta ima veze što je napao Hr policajca, on to smije.

  • Old Kresoje 07.03.2024.

    Kaznite ga sa 30 eura, neka zapamti taj dan

  • doviđenja pameti 07.03.2024.

    To su Plenkovićevi miljenici

Komentiraj...
Vidi sve komentare