To je to što me zanima!

Skok bez PDV-a: Felix bježi iz svoje zemlje, nije platio porez

Austrijanac je za prošlogodišnji skok u džep spremio 520 milijuna kuna. Sada ga naganjaju poreznici, a on tvrdi da je novac zaradio nakon što je preselio u Švicarsku
Vidi originalni članak

Poreznik u Salzburgu rekao mi je da skakanje s mosta nije sport. Oduzeo mi je olakšice koje imaju sportaši. Sad sam izbjeglica zbog poreza, kaže Felix Baumgartner (44).

U listopadu prošle godine cijeli je svijet slavio superheroja Baumgartnera.

- Letim natrag k tebi, Zemljice - kazao je Felix prije nego što je skočio s 39.045 metara i uskočio u probleme s poreznom upravom u Austriji. 

Za prošlogodišnji skok Felix je u džep spremio više od 520 milijuna kuna. Sada ga naganjaju austrijski poreznici, a Felix im odgovara: Novac sam zaradio nakon što sam se preselio u Švicarsku. Iako su mu u Austriji prije priznali status sportaša i smanjili mu porez na zaradu s 50 na 17 posto, olakšice su mu lani ukinuli i ponovno vratili. 

No u upravi se nikako ne mogu dogovoriti pa sada opet od njega traže milijune za državnu blagajnu.

- Lani sam se obratio državnom tajniku za financije koji mi je vratio olakšice, ali kad je odstupio s dužnosti, nestala je i njegova zaštita - kazao je Felix.

- Protjerali su me iz Austrije. Morao sam sve ostaviti, kuću, tvrtku, helikopter - kazao je Felix te tražio ponovnu reviziju.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • 21.05.2013.

    za te pare bi isao skakati bez ikakve pripreme pa sta bude,ako prezivim imam sta trositi a ako ne onda mi ne bi trebale

  • MarkoJuričan 20.05.2013.

    Ja neznam kaj je on sa tim skokom htel postiči i kaj točno dokazati. A sve i da je to postigao i dokazao kojeg dobra s time postigao. Ima puno dobrih ljudi koji su pomogli čovječanstvu i još uvjek pomažu i takvi bi nam trebali biti uzor.

  • odlazite 20.05.2013.

    ma zasto dat ma sve zemlje su se obahatile svi trose ko sumanuti mi smrtnici radimo a lopovi nam uzimaju kolko im treba nebi oni malo stegnuli nego samo daj daj ma feudalci su bili mila majka za ove lopine koji su se sad nakotili

Komentiraj...
Vidi sve komentare