To je to što me zanima!

Škola u Dalmaciji i Istri će početi tjedan dana kasnije?

Ministarstvo obrazovanja dozvolit će županijskim centrima da sami odluče o pomicanju početka nastave, ali ako za odgodu imaju opravdan razlog
Vidi originalni članak

Učenici u Dalmaciji i Istri sljedeće bi školske godine mogli u školu krenuti tjedan dana kasnije nego oni na kontinentu. Prijedlog je to koji se još razmatra. Prošle je godine taj prijedlog odbijen jer je stigao prekasno. Ministarstvo obrazovanja već je donijelo kalendar za školsku godinu 2010./2011. no u njemu nema odgode za učenike s mora. Ministarstvo će ipak ovih dana svim županijskim centrima dozvoliti sa sami pomaknu početak nastave ukoliko za to imaju dobar razlog. Jedini je uvjet da odrade obaveznih 35 tjedana nastave, a ako škola za učenike iz Dalmacije i Istre počne tjedan dana kasnije moraju računati na kraće zimske ili proljetne praznike, piše Jutarnji list.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • ivanmatko76 24.04.2010.

    A u Primorsko-goranskoj i Ličko-senjskoj županiji? Gdje su vam one ostale?

  • darabubamara 24.04.2010.

    zaista ne shvaćam zašto bi uopće imali duže ljetne praznike, mi smo svakako jedna od rijetkih država uopće s tolikim ljetnim praznicima. manje je važno dali će ljeti biti 10 ili 11 tjedana praznika, nego zimi kad praznici traju 3 tjedna. mislim da turizam nema nikakve veze s početkom šk. god.

  • PapaŠtrumpf 24.04.2010.

    U Dalmaciji bura ometa početak školske godine, a Istrijani moraju u tartufe ???

Komentiraj...
Vidi sve komentare