To je to što me zanima!

Školarac osmislio prijevaru i prodavao savjete na internetu

Sin britanskog političara Tonyja Webbera, Nick (19) oštetio je banke za 12 milijuna funti. Preko internetske stranice naplaćivao je podatke s ukradenih kartica i savjete
Vidi originalni članak

Britanac Nick Webber (19) iz Portsmoutha pokrenuo je i vodio internetsku stranicu GhostMarket.net preko koje je prodavao detalje s kreditnih kartica i nudio savjete za unosne prijevare, piše The Sun. Policija je internetsku stranicu povezala s prijevarama diljem svijeta i nestankom novca s najmanje 65.000 računa.

Među savjetima je bilo kako "hakirati" bankovni račun, stvoriti virus, koristiti ukradene kartice na eBayu i raditi kristalni metadon. Sina bivšeg političara Tonyja Webbera, ulovili su nakon što je na "sumnjivoj" kartici napravio račun od 1000 funti. Pretražili su mu laptop i našli više od 100.000 podataka o kreditnim karticama. Procijenili su da je oštetio banke za 12 milijuna funti (100 milijuna kuna).

Nakon što je na sudu priznao prijevaru, čeka presudu. Još troje mladih - Gary Kelly (21), Shakira Ricardo (21) i Samantha Worley (22) priznalo je povezanost sa stranicom.

Sudac je rekao kako je šokiran da mladi i tako pametni ljudi koriste svoju inteligenciju i edukaciju u loše svrhe.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • realan123 24.11.2010.

    cekaj malo kaj nebu danas nis o colaku pisalo?

  • cume23 24.11.2010.

    Tata mu politicar a on lopov....sta li je tek onda Sanaderov sin???

  • tvoja_najgora_noćna_mora 23.11.2010.

    Da je svijet normalan i pošten rekli bi: "gle lopova!". Al ovako. Mali svaka cast!

Komentiraj...
Vidi sve komentare