To je to što me zanima!

Smrtonosni školski ručak: 22 djece umrlo, još ih 27 otrovano

Indija: Iz bolnice su potvrdili kako su djeca umrla od trovanja hranom. Razboljelo se čak 47 djece pa se strahuje kako bi broj mrtvih mogao narasti. Pokrenuli su istragu
Vidi originalni članak

Najmanje 22 djece umrlo je, a više desetaka je bolesno nakon što su pojeli pokvareni ručak u osnovnoj školi u selu Marakh u okrugu Saran. Razboljelo se ukupno 47 djece mlađe od 12 godina. Strahuje se kako bi broj mrtvih mogao narasti jer je desetero u kritičnom stanju. Djeca su vrlo brzo počela povraćati, a škola je prestala servirati ručak od riže, soje, leće i paradajza. U bolnici je završila i školska kuharica. 

Sumnja se na insekticide na povrću ili riži

Otac jednog djeteta, Raja Yadav, ispričao je kako je njegov sin počeo povraćati nakon što je došao iz škole. Odveli su ga u bolnicu, piše BBC

- Sumnjamo kako su se djeca otrovala insekticidima iz povrća ili riže - rekao je Amarjeet Sinha, visoki školski dužnosnik. U bolnici su rekli kako je uzrok smrti djece trovanje hranom. 

Roditeljima ponudili odštetu, oko 21.000 kuna za svako dijete

Lokalni mediji prenose kako su seljani ispričali da je već bilo trovanja hranom od besplatnog školskog obroka. 

Policija je pokrenula istragu, a roditeljima je ponuđena odšteta od 200.000 rupija (oko 21 tisuća kuna).

Ministar školstva P.K. Sahi rekao je kako je prva istraga otkrila insekticid na riži koja nije bila oprana. Međutim, seljani vjeruju kako je problem bio u paradajzu i soji.

Djeca odlaze u školu zbog besplatne hrane

Indija osigurava besplatnu hranu za djecu kako bi ih natjerala da dolaze u školu, ali higijenski uvjeti su vrlo loši. Država Bihar, gdje su se otrovala djeca, jedna je od najsiromašnijih i najnaseljenijih država Indije.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • Julian Assange 17.07.2013.

    od "insekticida u hrani"... ma fenomenalno... uz gmo, ovo nam je "svjetla" budućnost!

  • ovcaizbizovca 17.07.2013.

    Indija je zemlja strave i užasa svakodnevno!

  • poglavica dugi nos 17.07.2013.

    jadna djeca

Komentiraj...
Vidi sve komentare