To je to što me zanima!

Škorina žena pisala u mladosti za Amerikanski Srbobran

Kim Ann je kao mlada djevojka pisala za Amerikanski Srbobran, kojem je izdavač bio Srpski narodni savez, a urednik Jovan Deretić, srpski pseudopovjesničar
Vidi originalni članak

Škorina supruga Kim Ann, u mladim danima, dok se prezivala Luzaich, pisala je i surađivala s četničkim časopisom Amerikanskim Srbobranom, objavio je Index koji navodi da imaju najmanje jedan članak s njezinim potpisom. Radi se o tekstu o nastupima Balkan Dance Ensemblea, čija je ona bila članica, a imaju i fotografije nastupa na kojima se ona pojavljuje.

Na novinarska pitanja za komentar o detaljima iz ovog teksta, kojih nema u službenim biografijama njega i njegove supruge, Škoro tokom dana nije odgovarao.

Balkan Dance Ensemble je inače folklorna skupina koja je godinama nastupala na događajima srpskih i četničkih zavičajnih organizacija, a jedna je Srpski narodni savez iz Pittsburgha - izdavača Amerikanskog Srbobrana.

Inače, u to je vrijeme te novine uređivao Jovan Deretić, kojeg Wikipedia opisuje kao "srpskog pseudoistoričara i publicistu" i "zastupnika pseudoznanstvene teze alternativne povijesti Srba". Među tezama koje je promovirao su ona o Srbima kao 'božanskom narodu', ali i da su slavenski narodi proistekli iz srpskog, da su Srbi dobili Kosovsku bitku, da su Hrvati porijeklom avarsko pleme koje je primilo srpski jezik...

Idi na 24sata