To je to što me zanima!

Skupljale boce i zaradile čak 100.000 kuna za crkvu

HUMANOST: Pola Donjeg Vidovca već godinama prikuplja plastičnu ambalažu. Čepove boca šalju u susjednu Sloveniju za izradu invalidskih kolica
Vidi originalni članak

Već četiri godine, otkad u malom međimurskom selu Donji Vidovec traje organizirani odvoz smeća, mještani dio svojih plastičnih boca daju mjesnom Caritasu za pomoć u obnovi mjesne crkve. Na tu ideju došla je umirovljena trgovkinja Ana Nestić (59) koja se cijela predala humanitarnom radu. Oko sebe okupila je ostale članove župnog odbora, te osim ovog poduhvata, u župnom dvoru uredila jednu od najstarijih knjižnica u sjeverozapadnoj Hrvatskoj i etno zbirku.
-Plastične boce u ovu svrhu daje pola našeg sela. Mjesečno po kućama skupimo boca u vrijednosti i do nekoliko tisuća kuna. Sve smo dobro organizirali, od brojanja u garaži na župnom dvoru do otkupa. Sve se bilježi i evidentira. Moram reći da čak i zatvarače boca korisno iskoristimo. Njih jedna mještanka odnosi u Ljubljanu, u tvornicu gdje se rade invalidska kolica. Znam da za čepove u Hrvatskoj ne postoji interes, a u Sloveniji postoji – rekla je Ana Nestić kojoj se svi obraćaju dok imaju višak nečega, od odjeće do namještaja. Ona vrlo dobro poznaje socijalnu sliku sela i pobrine se da sve dođe na pravu adresu. Obnova crkve svima je posebno zadovoljstvo, jer spada u red najstarijih i najljepših znamenitosti na tom području.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Moni_89 02.09.2010.

    toliko bolesne djece kojima treba novcana pomoc za ljecenje mozda negdje van Hrvatske....no comment!

  • poppy 02.09.2010.

    Nisu se slučajno sjetile pare dati nezbrinutoj djeci ili pomoći nekoj siromašnoj obitelji? To bi bilo za svaku pohvalu, ovako mi je ogavno. Daju onome koji ima i previše. Fuj!

  • 25sat 02.09.2010.

    \"A gdje je moj udio ?\" - reče Šuker !

Komentiraj...
Vidi sve komentare