To je to što me zanima!

Na skup solidarnosti u 15 sati u Zagrebu došli samo novinari

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Skupovi solidarnosti i podrške za žrtve napada bit će održani diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. Skup je planiran za 19 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu
Vidi originalni članak

Akciju podrške listu Charlie Hebdo i općenito slobodi govora i medija diljem Europe organizirao je u 15 sati Europski pokret za suzbijanje rasizma (European Grassroots Antiracist Movement - EGAM), a u Zagrebu članica tog pokreta Inicijativa mladih za ljudska prava.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Skup je održan na Trgu Francuske republike , a došli su samo novinari i tek pokoji građanin. Za žrtve su postavljene svijeće i cvijeće uz poruke podrške i sućuti.

- U Hrvatskoj ima razloga za strah, baš kao i u ostalim dijelovima Europe, ali smo mi ipak još uvijek u povoljnijoj situaciji. Strah je nakon ovakvih događaja prisutan u svakom čovjeku, ali otpor i solidarnost moraju biti jači. Važno je napomenuti da nitko i niti jedna religija nisu krivi za ovo, nego se radi o pojedincima - poručio je predsjednik HND-a Zdenko Duka .

Skupovi solidarnosti diljem svijeta

Zbog tragičnog masakra u Parizu i ubojstva 12 ljudi u napadu na satirični magazin Charlie Hebdo, cijeli svijet je 'ustao' i daje podršku u znak solidarnosti sa žrtvama .

Tisuće Francuza još su u srijedu navečer izašle na ulice Pariza i brojnih drugih gradova kako bi zapalili svijeće i položili cvijeće. Mnogi su imali transparente s natpisima 'Ja sam Charlie'. Slični skupovi održani su i na Trgu Trafalgar u Londonu, u Bruxellesu, Lausannei i pred francuskim veleposlanstvom u Madridu .

U četvrtak će takvi skupovi solidarnosti i podrške biti održani diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj . Skup je planiran za 19 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

U karti ispod možete pogledati gdje će se sve održati skupovi.

Idi na 24sata

Komentari 97

  • ciara46 08.01.2015.

    OsTrebali bi se svaki dan solidarizirati i sa onima na Bliskom istoku i drugima koje Ameri ubijaju. Nikada ratovi na njihovom teritoriju, njih nitko ne napada, ali oni i NATO to stalno čine drugima, mješaju se u njihove unutarnje stvari, a zamjeraju Rusima kada malo krenu na tuđi teritorij. Bolje da se mi ne mješamo u te prljave rabote.

  • jožek2 08.01.2015.

    Svake nevine žrtve mi je žao, ali im a puno nevinih žrtava na bliskom istoku, i Palestini , kad su organizirali skupove solidarnosti sa njima, zar oni nisu ljudi?

  • dundu 08.01.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare