To je to što me zanima!

Škverani prijete krvavom borbom za radna mjesta

Radnici brodogradilišta prosvjedima su poručili kako škverovi neće biti ulaznica u EU. Tvrde da su gubici tu zbog loše uprave, a ne loših radnika
Vidi originalni članak

Oko tisuću radnika Brodosplita bučno je prosvjedovalo protiv Vlade i najavljenog modela privatizacije hrvatskih brodogradilišta.
- Našima brodogradilištima plaćaju ulazak u Europu. Škverovi ne propadaju zbog lošeg rada, jer hrvatski brodograditelji dobro znaju svoj posao. Propadaju zbog lošeg gospodarenja - poručili su iz Nezavisnog sindikata Brodosplita.
Prosvjed u Splitu, na 86. rođendan splitskog brodogradilišta, ujedinio je tri tamošnja sindikata. Radnici su povicima "Dolje, Polančec", "Dolje, Vlada" prekinuli iščitavanje pisma koje im je uputio potpredsjednik Vlade Damir Polančec. Najavljuju "krvavu borbu" za očuvanje Brodosplita i radnih mjesta. Ako Vlada ne sasluša njihove zahtjeve da se u rukama države zadrži kontrolni paket dionica, namjeravaju uskoro prosvjedovati i u Zagrebu.
- Hoće nam zatvoriti brodogradilište zbog dva, tri hohštaplera koji bi tu gradili hotele i marinu - ustvrdio je na prosvjedu Vedran Dragičević iz Sindikata metalaca. Sindikalac Zlatko Šegvić poručio je da su branili Hrvatsku, i da će braniti i škver.
Prosvjedovali su i radnici u riječkom brodogradilištu 3. maj. Kasno poslijepodne u središtu Rijeke okupilo se nekoliko tisuća radnika i građana. Predstavnici radnika tražili su od Vlade da ne prodaje brodogradilišta i da radnicima Božić čestita novim ugovorima. Traže od Vlade da zadrži u vlasništvu 25 posto plus jednu dionicu do kraja privatizacije radi zaštite radnika. Nade polažu u sastanak s potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom u utorak u Zagrebu. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • user_31011 22.12.2008.

    91, kad su išli goloruki na tenkove su bili dobri a sad su stoka sitnog zuba

  • maren 22.12.2008.

    Sjetite se samo tko je rušio bivšu državu 1991, tada su bli heroji a danas su višak koji smeta takvima kao sanader i europi... markica_pićula.....plačaš sanaderu i europi a ne škveranima.....

  • cepinac 22.12.2008.

    tako vam i treba, sami ste ga izabrali, u vašim izbornim jedinicama je hdz dobio najviše glasova on je vaš \"čovik\" pe eto vam ga, ljepo vam je uvalio kitu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare