To je to što me zanima!

Slatina: Ostavili ga žena i djeca pa pijan zapalio kuću

Mate M. zapalio je kuću u petak ujutro. Iako su vatrogasci ubrzo stigli, kuća je gotovo potpuno izgorjela. Susjedi tvrde da ga je napustila obitelj
Vidi originalni članak

Mate M. (56) zapalio je u petak ujutro oko sedam sati vlastitu kuću u Slatini. Gusti dim iz zapaljene kuće visoko se digao iznad grada, pa je vatrogascima trebalo svega nekoliko minuta da stignu na mjesto požarišta.
- Vatra je već gutala prednje prostorije i zahvatila je krovište, Matu sam sreo na vratima. Krenuo je prema šupama kako bi i njih ih zapalio. Sve je naokolo mirisalo na benzin. U prostorijama je stvari nakupio na hrpu, polio gorivom i zapalio. Stalno je govorio: 'Pustite me da i ja izgorim'- kaže Stjepan Venus, zapovjednik slatinskih vatrogasaca koji je na pragu kuće pronašao i oproštajno pismo Mate Matića. Venus kaže kako je četiri puta izvlačio Matu van iz kuće i jedva ga je uspio zadržati da se ne baci u vatru. Na kraju ga je držao u pušnici dok nije stigla policija. Susjedi tvrde da je obitelj Matić doselila u Slatini iz BiH, a Mato nije bio zaposlen već je živio od socijalne pomoći. Ima dvoje odrasle djece. Od supruge se razišao vrlo bučno prošle subote, a morala je intervenirati i policija. Razočaran što je ostao sam, posljednjih je dana dosta pio. Susjedima je govorio da će zapaliti kuću i sebe, ali ga nitko nije ozbiljno shvaćao.
- Trebali ste me pustiti da izgorim - i dalje je govorio Mate liječnicima slatinske Hitne pomoći. U požaru je zadobio tek lakše ozljede, kosa mu je spaljena, a nakon pružene medicinske pomoći, zbog psihičkog rastrojstva, prevezen je u bolnicu na odjel psihijatrije.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • maya0007france 10.04.2009.

    Ako ga je zaista kuca toliko smetala sto nije poklonio hrvatskim beskucnicima kojih je sve vise? Karitasu? Crvenom krizu? ili je pak prodao na lutriji? .......pa naravno, najlakse je unistavati i biti zao.........

  • winny 10.04.2009.

    Šta misli da će ih tako vratit!? Bolje da je zapalio sebe a kuću ostavio djeci.

  • slama 10.04.2009.

    joj kak ljudi cugaju..

Komentiraj...
Vidi sve komentare