To je to što me zanima!

Slavica Horvat: Tretman u Kini pomaže oboljelima od ALS-a

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Predsjednica udruge Neuron Slavica Horvat na konferenciji za novinare istaknula je kako liječenje ALS-a u Kini ima efekta te da je njezinu sinu tretman pomogao
Vidi originalni članak

Ukoliko u Klinici Re Life pacijentima daju samo infuziju, fiziološku otopinu, bez matičnih stanica, molimo vas da i vi našim oboljelima dajete istu supstancu kako bi im se, u velikoj većini u vrlo kratkom roku poboljšalo stanje, kazala je predsjednica udruge Neuron Slavica Horvat ponukana napisima o sumnjivom liječenju ALS-a, neizlječive i smrtonosne neurološke bolesti, matičnim stanicama u Kini.

Tvrdi da se njezinom sinu Kristijanu , za kojega kaže da mu je dijagnoza ALS-a potvrđena u KBC Zagreb te u SAD-u, stanje nakon liječenja u Kini bitno poboljšalo.

- U Kini je od 25. 4. do 24. 5., ukupno tri tjedna. Mi smo ga odvezli u invalidskim kolicima, on je tad mogao tek dva-tri koraka samostalno napraviti. Već u Kini za vrijeme tretmana njihove tradicionalne medicine i tretmana matičnih stanica, Kristijan je počeo hodati, vratila mu se snaga u lijevu ruku. Tada je nerazgovjetno govorio, danas razgovara na mobitel - kazala je Slavica. Kristijan je sad na rehabilitaciji u Klinici u Novom Pazaru u Srbiji.

'Novac s računa koristimo za pomoć obiteljima oboljelih'

Iz udruge tvrde da nikoga ne šalju u Kinu te da na računu imaju 194.000 kuna , koje troše na pomoć obiteljima, između ostalog, jednoj pacijentici platili su pogreb. Prema njihovim podacima, u Kinu je iz Hrvatske otputovalo ukupno osam pacijenata s ovom dijagnozom.

- Jedna pacijentica je nažalost umrla, kod dvoje je stanje nepromijenjeno, dok je kod njih pet vidljiv pomak - tvrdi Slavica.

Hrvatski stručnjaci, među njima i doc. dr. sc. Dinko Mitrečić, voditelj Laboratorija za matične stanice Medicinskog fakulteta u Zagrebu, smatraju kako se stvara lažna nada jer Klinike koje se reklamiraju da liječe smrtonosni ALS matičnim stanicama nemaju provjerene ni objavljene rezultate ni transparentan postupak.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 8

  • jo relife 21.10.2014.

    naravno da re life nije kompetentan za ovaj posao,oni cak nemaju ni licencu oni su cak uknjizeni pod drugim imenom,re life je maska,oni nisu bolnica,oni su medical centar,stefanija pokojna je bila ovo ljeto kad su bile vrucine,,eeee to je stos,ubrizgali su joj celije koje su odumrle,jer relife kupuje celije sto starije to jeftinije.najbolje stanice se dobivaju od fetusa,abortus,posto eu nemaju takav zakon oni to mogu ovdje,ali oni kupuju najjeftinije stanice koje nazalost nekad i odumru,laze slavica,celije pocinju da se razvijaju nakon 3 do 6 mjeseci,njen sin je mogao da hoda u bolnici,prije pocetka tretmana ima i video,i to ne samo 3 koraka

  • LjiljanaMilovanovic 19.10.2014.

    Slavice draga zelim tvom sinu sve najbolje i da ozdravi. Sve zavisi od slucaja do slucaja. Moj prijatelj je bio u Kini prije mozda god. dana. Otisao je bez icije pomoci mogao je hodati i kretati se. Kada se vratio nakon ni dva mjeseca postao je potpuno nepokretan. sada je u fazi da tesko moze i nesto reci.

  • SilvaŠitić 19.10.2014.

    Da nas nisu opljačkali oni koji su nas trebali izliječiti, danas bi čitali neku stručnu studiju o liječenju u Kini, samo ne eksperimentalnom. Koliko mi neznamo i o snošenju troškova i eksperimentalnog liječenja koje je podmirio HZZO ali ne malim građanima, o kojima nismo danonoćno čitali. Nisu svi imali sreću da im se doniraju face objavljivane i na tv-u i u svim tiskovinama. Oni donirali face i pokušaj snošenja liječenja upravo za eksperiment u SAD-u, a mi sredstva koja su bezobrazno svojatana i trošena. Kod ovog djeteta i ostale djece, kao i odraslih na human naćin bez uplitanja politike, novinara, dolazi se do sredstava. Kamo sreće da se postigne ono što znaći izliječenje. Žalosno je da nitko od pametnih stručnjaka malo više ne objasni u pozitivi sve odlaske na tretmane u Kinu. Ja sam za istinu, kako oboljelih tako i onih koji im to predlažu a da su medicinske struke, a ne iz nekakvih oglasa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare